VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Kamilo Antolović, jedan od vodećih stručnjaka u oblasti oglašavanja u Hrvatskoj

Datum: 11.04.2018 | 16:25


Broj pregleda: 765“Kada nešto snaženo želite sve je moguće!“

Od skromne kućice u selu Komšići, kod Maglaja, do zvanja stručnjaka u oblasti poduzetništva i marketinga u Hrvatskoj – ovo je u najkraćem životni putu Kamila Antolovića (57). Antolović je 1976.godine, kako je sam priznao, greškom počeo školovanje u maglajskoj Gimnaziji.

Nakon završene osnovne škole, želio sam upisati Školu učenika u privredi-Gimanziju i školovati se za dobrog majstora, limara ili bravara. Tako mi je pisalo na papiru koji sam imao. Kada sam došao da se upišem, poslali su me na Omerdino polje i nakon mjesec dana shvatio sam da sam u Gimnaziji i nikada nisam požalio zbog te odluke. Imao sam pored sebe prijatelja Miralema Mustabašića, sa kojim sam četiri godine dijelio klupu“, prisjetio se Antolović.

Kako nam je ispričao, u gimnaziji je puno naučio i za život i za posao kojim se bavi. „Nakon gimnazije, pohađao sam Ekonomski i PMF, a kasnije specijalizirao marketing. Obzirom da sam se sam finansirao, u isto vrijeme radeći i studirajući, bilo je jako teško, ali kada nešto snažno želite, sve je moguće“, ispričao nam je Kamilo Antolović. Nakon školovanja, ostao je u Zagrebu i izgradio zavidnu karijeru o oblasti oglašavanja. „Odnosi među ljudima, posebno komuniciranje, kako ono interpersonalno tako i masovno, bila je uvijek moja intriga i inspiracija. Spoznavajući djelatnost oglašavanja, prvenstveno kreativnost i značaj, odlučio sam se i profesionalno posvetiti ovoj struci, evo sada već preko 30 godina“, pojasnio je Antolović.

Među klijentima i velike svjetske kompanije i brendovi

Kamilo Antolović osnivač je i direktori „K&K PROMOTION“. Grupa agencija, „Omnisgroup“, u čijem sastavu je i agencija za marketing „K&K PROMOTION“, bavi se nizom poslova u marketingu, od istraživanja i strategija, preko kreative, medija, pa do unapređenja prodaje. „U više od 25 godina brojni su hrvatski i međunarodni klijenti i brandovi bili naši suradnici: Philips, BMW, Nestle, Bramac, SDF, INA, Zvečevo, Ledo i mnogi drugi“, otkriva s ponosom Antolović. Antolović je bio predavač ekonomskih predmeta u Trgovačkoj školi u Zagrebu te viši predavač na Visokoj školi AGORA. Sada je viši predavač na Visokom učilištu ALGEBRA. „Izazov je i obveza vratiti mladima i zajednici ono najbolje što svatko od nas ima. Ja pokušavam svoje znanje iskustvo prenijeti na mlade i to mi je posebno zadovoljstvo!“, rekao nam je u razgovoru. Nedavno je ponovno bio u Maglaju, a povodi je bilo predavanje koje je održao o temi „Reklame – istine i laži“. „Uvijek rado dolazim u rodni kraj, mada, moram priznati, rijetko zbog obaveza. Ali, često putujem u BiH zbog poslovnih razloga, uvijek rado stanem i 'smažem' dobre ćevape, popijem kafu s kolegama i prijateljima. U svakom slučaju, kako su već rekli 'Bosna iz mene ne ide'!“, dodao je kroz smijeh. Na kraju nam je rekao da slobodnog vremena i nema puno, jer puno piše i čita. Slobodno vrijeme uvijek posvećuje porodici, odmara u voćnjaku ili na moru. „Uz dobro društvo čovjek brzo puni baterije da opet nastavi gdje stane“, rekao nam je Kamilo Antolović na kraju razgovora.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.