VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Maglaj bio domaćin kantonalnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce

Datum: 12.03.2018 | 09:54


Broj pregleda: 443Najbolji će predstavljati Kanton na Federalnom takmičenju iz matematike

Mješovita srednja škola Maglaj bila je domaćin 23.Kantonalnom takmičenju iz matematike za učenike srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona. Takmičenje je okupilo blizu 130 učesnika koji su pokazali izvrsno znanje iz ovog predmeta te blizu 40 njihovih profesora koji su im bili pratnja i podrška.

U kategoriji učenika prvog razreda prvo mjesto je osvojila Hanka Goralija, učenica visočke Gimnazije, druga je bila Azra Babić iz MSŠ „Hazim Šabanović“ Visko, dok je treće mjesto pripalo Ahmedu Čalkiću iz Prve Gimnazije Zenica. Prvo i drugo mjesto kod učenika drugog razreda osvojili su takmičari iz Međunarodne škole Zenica Ferid Omić i Lamija Biogradlija, dok je treća bila Maida Hrkić učenica Gimnazije „Rizah Odžačkić“ Zavidovići.

U kategoriji učenika trećeg razreda najbolje znanje pokazala je Hana Muslić iz Prve Gimnazije Zenica, druga je bila Razija Selimović iz Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj, dok je treće mjesto zauzela Emina Handžić učenica visočke Gimnazije. U kategoriji maturanata najbolji je bio upčenik Međunarodne srednje škole Zenica Imran Kovač, dok su drugo i treće mjesto osvojili Ismet Ćosić i Majra Šišić iz Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj. Najbolje plasirane učenike očekuje učešće i na Federalnom takmičenju.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

17.03.2018. | 10:04

Maglaj: Dodjela stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK (FOTO)

17.03.2018. | 09:59

U maglajskim srednjim školama organizovana takmičenja ''Spelling Bee''

17.03.2018. | 09:17

Raspisan konkurs za policijskog komesara ZDK 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.