VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Predstavnici Službi za spašavanje iz Danske u posjeti općini Maglaj (FOTO)

Datum: 08.02.2018 | 16:27


Broj pregleda: 587Predstavnici nekoliko Službi za spašavanje iz Danske zajedno sa Vezuvom Bašićem, maglajlijom koji dugi niz godina živi u toj državi, bili su u posjeti općini Maglaj. Položili su cvijeće na spomen danskim vojnicima koji su živote izgubili prilikom humanitarne misije u Maglaju 1993. godine.

Oni su posjetu iskoristili kako bi obišli Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Maglaj, a maglajski vatrogasci su tom prilikom izveli pokaznu vježbu kako bi im predstavili svoj način rada u određenim situacijama. Izvođenju pokazne vježbe pridružili su se i predstavnici Služba za spašavanje iz Danske, objasnili prisutnima njihov koncept rada i tako razmjenili svoja iskustva.

Također, posjetili su JU Dom zdravlja Maglaj gdje im je rad istog, predstavio direktor Elvir Vehabović.

Nakon obilaska, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić u razgovoru sa gostima zahvalio se na dosadašnjoj podršci i svemu što su učinili za Maglaj, te ih pozvao na daljnju saradnju.

Čast mi je i zadovoljstvo što ste u Maglaju. Dugujemo vam veliku zahvalu za sve što ste radili za nas. Nadam se da ćete iz ovog grada ponijeti najljepše utiske i da ćete biti najbolji ambasadori Maglaja u Danskoj“ istakao je načelnik Mahmutagić.

Načelnik Mahmutagić uručio je zahvalnice za iskazanu podršku i prijateljstvo Vezuvu Bašiću i MaJ-Britt og Rene Sigvartsenu.
(maglaj.ba)
NAJNOVIJE

20.02.2018. | 08:38

Do subote padavine, očekuje se novih 20 centimetara snijega

19.02.2018. | 16:43

Aktivnosti KHDU ''Gromovnik'' Novi Šeher (FOTO)

19.02.2018. | 14:23

VIDEO intervju: ''Nedostaje nam saradnje u kulturnom svijetu, treba da podržavamo jedni druge'' 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.