VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović i bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević u posjeti Općini Maglaj

Datum: 08.01.2018 | 12:15


Broj pregleda: 874U posjeti Općini Maglaj su Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović i bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić izrazio je zadovoljstvo povodom njihovog dolaska i istakao: „Hvala što ste došli u Maglaj, hvala na svemu što radite za Bosnu i Hercegovinu. Mi se zaista trudimo da stvorimo bolji i kvalitetniji privredni ambijent i radimo onoliko koliko možemo da prikažemo jednu pozitivnu priču iz ove općine. Iskreno vjerujem da ćemo i nastaviti u pozitivnom smjeru, te razmijeniti iskustva.“

Poslanik njemačkog Bundestaga, gospodin Josip Juratović zahvalio se na pozivu kojem se rado odazvao, kako bi vidio situaciju i kretanja u općini Maglaj, ali i Bosni i Hercegovini.

Važan segment kretanja Bosne i Hercegovine na putu ka Europskoj Uniji jesu poruke i argumenti koji upravo dolaze sa terena. Zadovoljstvo mi je što sam u Maglaju i ova općina je pozitivan primjer Bosne i Hercegovine. Čestitam Vam na postignutim uspjesima, jer vjerujem da nije bilo nimalo lako uspjeti. Tu sam da rado razmijenimo mišljenja i iskustva, da vidimo realnu situaciju općine i zemlje, te da zajednički doprinesemo napretku. Balkan treba Europu, ali i Europa treba Balkan“, istakao je Juratović.

Tokom sastanka razgovarali su o perspektivi Bosne i Hercegovine, pozitivnim primjerima razvoja općine Maglaj i bosanskohercegovačke ekonomije, te načinu izgradnje funkcionalnog sistema.

Nakon toga, zajedno su posjetili dvije maglajske kompanije.


(maglaj.ba)
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.