VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Radionica ‘Upravljanje lokalnim vodovodima u BiH’

Datum: 14.12.2017 | 08:47


Broj pregleda: 409Udruženje MDP i Aquasan Mreže u Bosni i Hercegovini danas je u Zenici priredilo radionica na temu „Upravljanje lokalnim vodovodima u BiH, ključni aspekti upravljanja i obaveze operatera“.

Osnovni cilj je upoznati predstavnike seoskih mjesnih zajednica sa pravnim okvirom za izgradnju, legalizaciju, uređenje vlasništva i uspostavljanje upravljačkih struktura u lokalnim vodovodima.

Opšta ocjena je da upravitelji malo toga znaju o proceduri legalizacije i kako kvalitetno upravljati mjesnim vodovodima.

Prema riječima projekt menadžera, Snežane Mišić-Mihajlović, to potvrđuje i istraživanje iz prošle godine, gdje se konstatuje kako se u većini slučajeva vodovodni sistemi održavaju ispod svih standarda.

Loše upravljanje otvara pitanje ispravnosti vode, a analiza na 20 lokacija ne daje razloga za optimizam.

Upravitelji mjesnih vodovoda svjesni su svih problema, ali ne znaju kako da ih riješe. Očekuju značajniju pomoć nadležnih institucija, što se prije svega odnosi na postupak legalizacije.

Projekat „Voda za sve“ finansira EU, a realizuju udruženja MDP i Aquasan mreža u BiH. Cilj je da se značajno poveća pravedan pristup sigurnoj i dostupnoj vodi za piće za sve građane Bosne i Hercegovine.


(RTV Zenica)
NAJNOVIJE

19.01.2018. | 14:24

Atelje i galerija ''AB'' vas poziva na otvaranje samostalne izložbe kolaža Kristine Ćavar

19.01.2018. | 13:09

Predstavljena strategija borbe protiv korupcije u ZDK

19.01.2018. | 13:06

Nakon mraza, kiše i snijega, do kraja januara stabilno i toplije 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.