VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

''Međunacionalni odnosi na području općine Maglaj dobri i stabilni''

Datum: 05.12.2017 | 22:36


Broj pregleda: 1145Općinsko vijeće Maglaj i Općinski načelnik s ponosom ističu da su međunacionalni odnosi na području općine Maglaj dobri i stabilni, da se u kontinuitetu razvijaju i jačaju na principima međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Pozivamo građane, pripadnike svih nacionalnosti koji žive na području općine Maglaj da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije, plasirane laži i dezinformacije, a koje imaju za cilj sijanje straha ili nepovjerenja prema pripadnicima druge nacionalnosti.

Bilo kakve pokušaje ekstremnih pojedinaca i grupa da poremete dobre međunacionalne odnose osuđujemo, a od nadležnih organa gonjenja zahtjevamo i očekujemo energične i hitne mjere kažnjavanja i osude.

Građani općine Maglaj, pripadnici i srpske i hrvatske i bošnjačke nacionalnosti su do sada pokazali i potvrdili kroz svakodnevni život i rad, da su za zajednički život, međusobno uvažavanje i razvoj svoje zajednice i da će proces jačanja stabilnih i dobrih komšijskih/susjedskih odnosa biti jedino opredjeljenje i ubuduće.PREDSJEDAVAJUĆA OV
Svjetlana Zamboni


OPĆINSKI NAČELNIK
Mirsad Mahmutagić
NAJNOVIJE

17.03.2018. | 10:04

Maglaj: Dodjela stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK (FOTO)

17.03.2018. | 09:59

U maglajskim srednjim školama organizovana takmičenja ''Spelling Bee''

17.03.2018. | 09:17

Raspisan konkurs za policijskog komesara ZDK 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.