VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

FOTO: Ograđen školski poligon maglajskih srednjih škola

Datum: 30.11.2017 | 14:59


Broj pregleda: 1464Cijeli posao odradili učenici Mješovite srednje škole

Ovih dana realizovan je izuzetno važan projekat postavljanja zaštitne ograde oko sportskog poligona koji se nalazi uz objekat maglajskih srednjih škola. Time je zaštićena školska imovina od čestih devastacija devastacija.

Projekat bi se trebao nastaviti u proljeće kada je planirano postavljanje osvjetljenja. Na poslovima su najviše bili angažovani nastavnici i učenici mašinske stručne škole koji se školuju za zanimanje bravar. Projekat je plod saradnje nekadašnjih pripadnika UNPROFOR-a koji su bili stacionirani u Maglaju, Misije OSCE-a – kancelarija Maglaj te Mješovite srednje škole (MSŠ) i Gimnazije „Edhem Mulabdić“.Prije tri godine animirali smo nekadašnje pripadnike UNPROFOR-a da pomognu školi, a nakon povratka u Veliku Britaniju oni su na organizovanoj donatorskoj večeri skupili nešto više od 8.000 KM. Zajednički smo odlučili da bi najkorisnije bilo taj novac upotrijebiti za ograđivanje školskog poligona čime smo zaustavili daljnje uništavanje školske imovine“, ispričao nam je Ermin Tanković, direktor MSŠ Maglaj. Ovo nije prvi projekat koji su realizovali budući školovani bravari. Zaštita na prozorima na objektu općine njihovih je ruku djelo kao i police za kancelarije općinske administarcije. Edib Mutapčić, nastavnik praktične nastave, ponosan je na svoje učenike.Lijep projekat vezan sa školu i praktičnu nastavu koja se odvija u radionicama posebno za zanimanje bravar. Učenici su sami izradili crteže ograda, postavili nosive stubove i mrežu, rezali, varili i brusili“, dodao je Mutapčić. „Bilo nam je interesantno, ponekad i teško, ali sada je lijepo pogledati novu ogradu oko škole i znato da je to djelo naših ruku“, ispričao nam je učenik Dino Ahmetović.

Uštedili znatna sredstva

Učenici su svojim angažmanom uštedjeli i znatna sredstva. „Jedna firma nam je tražila 27.000 KM, a mi smo sav posao uradili za oko 11.000“; naglasio je direktor Tanković i zahvalio se učenicima mašinske stručne škole i IV 2 razreda koji su najviše doprinijeli realizaciji projekta, uposlenicima škole Edibu Mutapčiću, Elvedinu Naliću, Muameru Bradariću, Mahmutu Bajriću, Miralemu Hasakoviću i Jasminu Kadribašiću.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

17.03.2018. | 10:04

Maglaj: Dodjela stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK (FOTO)

17.03.2018. | 09:59

U maglajskim srednjim školama organizovana takmičenja ''Spelling Bee''

17.03.2018. | 09:17

Raspisan konkurs za policijskog komesara ZDK 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.