VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

FOTO: Svečanom akademijom u Maglaju obilježen 25. novembar - Dan državnosti BiH

Datum: 24.11.2017 | 14:24


Broj pregleda: 651Polaganjem cvijeća na Spomen obilježje u Parku ljiljana i na biste narodnih heroja, počeo je program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Maglaju. Nakon toga održana je Svečana akademija u kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" u prisustvu velikog broja građana, gdje je kratak čas historije prezentirala Derviša Hasanić, nastavnica historije u Prvoj osnovnoj školi Maglaj.

U nastavku se prisutnima obratio predstavnik SUBNOR-a Radovan Gočinović i istakao vrijednost ovog datuma, te naglasio da se naredne generacije moraju zaštiti od svakog oblika fašizma.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić u svom obraćanju rekao je slijedeće: "Njegovanjem i konkretnim pokazivanjem tolerantnosti, uvažavanja, poštovanja i solidarnosti sa svim ljudima, te stalnim građenjem mostova prijateljstva, najbolje se pokazuje razumijevanje suštine naše domovine i najbolje se dokazuje odanost Bosni i Hercegovini. Danas, više nego ikad, trebamo ustrajati na tome, te skupa raditi na očuvaju zajedništva u našoj zemlju poštujući tuđe i drugačije. Neka ne budu uzaludne borbe u kojima su izgubljeni mnogi životi za slobodnu, cjelovitu i demokratsku BiH."

Pod pokroviteljstvom Općine Maglaj, a povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, JU Opća biblioteka Maglaj raspisala je konkurs za najbolje literarne radove učenika/ca osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj i na Svečanoj akademiji uručene su nagrade.

Teme su bile:

„Domovina se srcem izgovara“,

„ZAVNOBiH – potvrda historijskog, državnog i pravnog individualiteta Bosne i Hercegovine“.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni uručila je nagrade učenicima u kategoriji osnovnih škola za treće mjesto Emani-Hanan Pinjić iz OŠ“Maglaj“, drugo mjesto Amaru Muminoviću iz Područne škole Kosova i prvo mjesto Sanjinu Pepelar iz OŠ“Novi Šeher“.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić uručio je nagrade učenicima u kategoriji srednjih škola za treće mjesto Adelu Husiću iz Mješovite srednje škole Maglaj, drugo mjesto Ajli Sejmenović iz Mješovite srednje škole Maglaj i prvo mjesto Zerini Čabrić iz Gimnazije „Edhem Mulabdić“ Maglaj.

Akademiju su iskoristili i mališani iz Dječijeg vrtića Maglaj te uručili čestitku povodom Dana državnosti BiH Općinskom načelniku.

Program su upotpunili članovi Gradskog mješovitog hora Maglaj pod rukovodstvom Hane i Dinka Čizmića.


(maglaj.ba)/maglaj.net
NAJNOVIJE

17.03.2018. | 10:04

Maglaj: Dodjela stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK (FOTO)

17.03.2018. | 09:59

U maglajskim srednjim školama organizovana takmičenja ''Spelling Bee''

17.03.2018. | 09:17

Raspisan konkurs za policijskog komesara ZDK 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.