VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Štrajk doktora medicine i stomatologije u ZDK se nastavlja

Datum: 13.11.2017 | 14:08


Broj pregleda: 607Štrajkački odbor Sindikata doktora medicine i stomatologije saopštio je danas kako se štrajk u zdravstvenim ustanovama na području ovog nastavlja sve do ispunjenja ranije saopštenih zahtjeva. U obavijesti o daljem postupanju, upućenoj kantonalnom premijeru, resornom ministru i medijima navode kako Vlada Ze- do kantona na protekla dva sastanka sa Pregovaračkim timom nije ponudila konkretno rješenje u vidu potpisivanja Kolektivnog ugovora pa zato ne vide razlog za dalje sastanke ovakve vrste.

Naš stav je da idući poziv za sastanak uputite kada budete donijeli konkretnu odluku o sprovođenju Sporazuma postignutog 11. septembra ove godine, koji je objavljen tri dana kasnije, odnosno da nas pozovete na eventualne tehničke dorade Prijedloga Kolektivnog ugovora, navodi se u saopćenju.

Isključiva odgovornost za posljedice nastale tokom štrajka i one koje će eventualno nastati u daljem toku štrajka pada na teret Ministarstva zdravstva i Premijera Vlade ZDK, a građani najviše ispaštaju, zaključuje u svom dopisu Štrajkački odboru Kantonalnog Sindikata doktora medicine i stomatologije.


RTV Zenica
NAJNOVIJE

19.03.2018. | 13:55

Članovi Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja organizuju edukativna predavanja za najmlađe

17.03.2018. | 10:04

Maglaj: Dodjela stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK (FOTO)

17.03.2018. | 09:59

U maglajskim srednjim školama organizovana takmičenja ''Spelling Bee'' 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.