VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Štrajk doktora medicine i stomatologije u ZDK se nastavlja

Datum: 13.11.2017 | 14:08


Broj pregleda: 478Štrajkački odbor Sindikata doktora medicine i stomatologije saopštio je danas kako se štrajk u zdravstvenim ustanovama na području ovog nastavlja sve do ispunjenja ranije saopštenih zahtjeva. U obavijesti o daljem postupanju, upućenoj kantonalnom premijeru, resornom ministru i medijima navode kako Vlada Ze- do kantona na protekla dva sastanka sa Pregovaračkim timom nije ponudila konkretno rješenje u vidu potpisivanja Kolektivnog ugovora pa zato ne vide razlog za dalje sastanke ovakve vrste.

Naš stav je da idući poziv za sastanak uputite kada budete donijeli konkretnu odluku o sprovođenju Sporazuma postignutog 11. septembra ove godine, koji je objavljen tri dana kasnije, odnosno da nas pozovete na eventualne tehničke dorade Prijedloga Kolektivnog ugovora, navodi se u saopćenju.

Isključiva odgovornost za posljedice nastale tokom štrajka i one koje će eventualno nastati u daljem toku štrajka pada na teret Ministarstva zdravstva i Premijera Vlade ZDK, a građani najviše ispaštaju, zaključuje u svom dopisu Štrajkački odboru Kantonalnog Sindikata doktora medicine i stomatologije.


RTV Zenica
NAJNOVIJE

20.11.2017. | 15:09

Vlada ZDK povećala iznos novčane podrške malinarima

20.11.2017. | 11:28

Općina Maglaj: Program obilježavanja Dana državnosti BiH

20.11.2017. | 08:50

Uspješna realizacija projekta 'Prilika plus' u ZDK-u 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2017 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.