SPORT
 

FOTO: I Maglaj ima svoje polumaratonce

Datum: 13.07.2017 | 08:45


Broj pregleda: 3569


Na slici: Almin, Almir, Reuf i Enes

Trčanje im 'ušlo u krv'

Sredinom maja, Reuf Husejnović i Almin Pašić u Banja Luci su istrčali svoj prvi, zvanični polumaraton. Ovog vikenda pred njima je novi izazov Prvi noćni tuzlanski polumaraton na kojem se očekuje učešće više od 500 trkača iz BiH i zemalja regiona. Ali, Reuf i Almin u Tuzli neće biti sami. Pridružiće im se i njihovi prijatelji Almir Hadžisalihović i Enes Mujanović sa kojima već mjesecima zajedno trče jer žele očuvati zdravlje i ostati u kondiciji. Međutim, trčanje im je 'ušlo u krv' i sada teško da mogu zamisliti dan bez istrčanih barem 5 kilometara. Ni motiv nije teško pronaći. „U posljednje dvije godine smršao sam 18 kilograma, zdravlje mi je puno bolje, tlak je u normali kao i masnoće u krvi. Trčim i idem u teretanu šest dana u sedmici, a jedan dan odmaram od svih aktivnosti“, rekao nam je Reuf. Almin Pašić nam priča da se često pita što mu je sve ovo trebalo. „Potrebno je uskladiti porodicu, posao i trčanje a da ništa ne trpi. Jednom kada se krene teško je prestati. Zdravlje je na prvom mjestu, a zatim su tu divna druženja, putovanja, upoznajemo druge trkače koji su divni i komunikativni ljudi otvorenog srca“, dodaje Almin.

U Tuzli očekuju bolje rezultate

Istrčani banjalučki polumaraton bio im je motiv da se prijave i za učešće na noćnom tuzlanskom polumaratonu. „U Banja Luci sam dionicu istrčao za 2 sata i 6 minuta. Dobro je to vrijeme jer meni je ipak 40 godina. U Tuzli mi je cilj istrčati polumaraton za manje od 2 sata“, nada se Reuf. Bolji rezultat u Tuzli očekuje i Almin jer je u Banja Luci 21 km istrčao za nešto manje od dva sata. Almir Hadžisalihović, kao aktivni član Kajak-kanu kluba Maglaj trčanjem nadopunjuje formu, dok se Enes Mujanović za trčanje opredjelio nakon što se prestao baviti karateom. „Pred nama je prvi zvačnični polumaraton. Biće to za nas veliki izazov. Cilj nam je završiti trku, ali i imati dobro vrijeme“, dodali su Almir i Enes.



Za mjesec dana istrče i do 200 kilometara

Ovi zaljubljenici trče tri do četiri dana u sedmici, ali dionice nisu iste. Pričaju nam da trče od 5 do 21 kilometra, koliko je dužina polumaratona, a za mjesec dana svaki od njih istriči i do 200 kilometara. Naši sagovornici su pozvali sve zainteresovane da im se pridruže, jer kako kažu, koristi od trčanja su višestruke. Za početak treba tek malo dobre volje i udobne patike. Više informacija može se dobiti i na FB stranici Running – Trčanje Maglaj.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

16.03.2018. | 13:32

Moševac protiv Radnika lovi prve proljetne bodove

16.03.2018. | 08:49

Natron u nedjelju gostuje Usori

15.03.2018. | 14:43

PL sjedeće odbojke BiH: IOK ''Auto servis Huso'' Maglaj u nedjelju dočekuje SDIO Neretva



 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AKTUELNE VIJESTI
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.