SPORT
 

Blizu 500 osnovaca i srednjoškolaca učestvovalo u uličnim trkama ''Maglaj 609'' (FOTO/VIDEO)

Datum: 19.05.2017 | 11:57


Broj pregleda: 4071Nakon takmičenja u dvoranskim sportovima, Društvo pedagoga fizičke kulture Maglaj bilo je organizator uličnih trka „Maglaj 609“. Trke su ove godine okupile blizu 500 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine Maglaj. Ulične trke otvorio je Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik, a učesnicima je poželio da uvijek budu ovako razdragani, druželjubivi i veseli u sportskom duhu.

Ulične trke organizovane su u okviru Malih olimpijskih igara 2017, a petak je bio i sportski je dan u svim osnovnim i srednjim školama na području naše općine. Učesnici uličnih trka bili su učenici i učenici od šestog do devetog razreda osnovne škole, te srednjoškolke i srednjoškolci, a dužina staza bila je od 600 do 800 metara.

U kategoriji učenica šestog i sedmog razreda, najbrža je bila Delila Huseinbašić (Prva osnovna škola Maglaj), druga je bila Mia Pervan (Osnovna škola Novi Šeher), a treće mjesto zauzela je Aldina Medić (Osnovna škola Maglaj). Kod učenika istog uzrasta prvi je kroz cilj prošao Adin Kalabić (Prva osnovna škola Maglaj), a zatim i Adin Turčinović (osnovna škola Novi Šeher) i Irhad Mahmić, (Prva osnovna škola Maglaj). Aldina Fejzić (Prva osnovna škola), Ajla Karabegović (Osnovna škola Maglaj) i Elma Ibraković (Prva osnovna škola Maglaj) bile su najbrže u kategoriji učenica osmog i devetog razreda, a kod učenika El Harun Hrnjić (Osnovna škola Maglaj), Abdulah Kadušić (Osnovna škola Novi Šeher) i Farid Bašić (Prva osnovna škola).

Kod srednjoškolki najbrže su bile učenice Gimnazije „Edhem Mulabdić“ Amina Muhamedović, Nejla Hidić i Vildana Hasanić. Kod srednjoškolaca stazu dugu 800 metara prvi je istrčao Meho Mehmedović (Mješovita srednja škola), drugi je bio Muamer Kadušić )Gimnazija „Edhem Mulabdić“, a treći Haris Muslija (Mješovita srednja škola). Za bezbjednost učesnika i ove godine brinuli su se pripadnici PS Maglaj i Doma zdravlja Maglaj.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

16.03.2018. | 13:32

Moševac protiv Radnika lovi prve proljetne bodove

16.03.2018. | 08:49

Natron u nedjelju gostuje Usori

15.03.2018. | 14:43

PL sjedeće odbojke BiH: IOK ''Auto servis Huso'' Maglaj u nedjelju dočekuje SDIO Neretva 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AKTUELNE VIJESTI
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.