SPORT
 

Okončan 4. Memorijalni malonogometni turnir ''Nadir Mulalić''

Datum: 12.05.2017 | 11:00


Broj pregleda: 1240Najuspješnije ekipe „Prve osnovne škole Maglaj“ i Osnovne škole „Novi Šeher“

Organizacijom malonogometnog turnira u „Prvoj osnovnoj školi Maglaj“ čuvaju uspomenu na svog nekadašnjeg učenika, Nadira Mulalića. Teška bolest, prije gotovo četiri godine, Nadira je prerano otrgla od njegove voljene porodice, školskih drugara i sportskih prijatelja u Rukometnom klubu „Maglaj“.

Ove godine napravljen je pozitivan organizacijski pomak tako što su se, nakon školskog turnira, u finalne utakmice uključili i učenici Osnovne škole „Maglaj” i Osnove škole “Novi Šeher”. Nadamo se da će ovaj turnir biti dio školskog vannastavnog kalendara i u narednom periodu, sa željom da se uključe i neke druge škole iz našeg okruženja“, naglasio je direktor škole Admnir Gračić. Finalne utakmice odigrane su u gradskoj sportskoj dvorani, a u organizaciji samog turnira svesrdnu pomoć pružila i porodica rahmetli Nadira Mulalića kao i Škola fudbala „Sportino Ma“.

Utakmice su igrane u dvije konkurencije, a nakon odigranih 8 utakmica, u konkurenciji učenika 6/7. razreda, prvo mjesto osvojila je ekipa „Prve osnovne škole Maglaj“, druga je bila ekipa Osnovne škole „Novi Šeher“, dok je treće mjesto pripalo Osnovnoj školi „Maglaj“. U konkurenciji 8/9. razreda, najuspješnija je bila ekipe Osnovne škole “Novi Šeher”, a slijede “Prva osnovna škola” i Osnovna škola “Maglaj”.

Za najboljeg igrača turnira sa pet postignutih golova proglašen je Elvedin Mulasmajić iz Osnovne škole “Novi Šeher”, a najbolji golman je Almin Muminović iz “Prve osnovne škole Maglaj”.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

18.03.2018. | 20:36

FOTO: Desetkovani Moševac stigao do prvih bodova u proljetnom dijelu prvenstva

18.03.2018. | 20:21

Rukometaši Maglaja poraženi od Zrinjskog u Mostaru

18.03.2018. | 20:05

Natron osvojio bod protiv Usore 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AKTUELNE VIJESTI
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.