SPORT
 

BH fanaticosi u Maglaju: Pobjednik turnira u malom nogometu ekipa regije BiH (FOTO)

Datum: 11.02.2017 | 17:13


Broj pregleda: 7121Nešto više od 200 članova navijačke grupe BH Fanaticosi u protekla dva dana bili su gosti Maglaja gdje je organizovan četvrti po redu turnir u malom nogometu BHF.

Na turniru su učestvovale ekipe BH Fanaticosa iz sedam regija: Austrija-Slovenija, Sjedinjene Američke Države, Benelux, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Skandinavija i Njemačka.

Maglaju smo dosta pomogli nakon katastrofalnih poplava u maju 2014.godine pa smo se osjećali nekako dužni da se i na ovaj način odužimo hrabrim građanima ovoga grada. Jedan od najvrjednih članova BHF-a je Maglajlija Aldin Bašić, pa je i to jedan od razloga da upravo u Maglaju organizujemo ovaj turnir“, rekao nam je Semir Deronja, predsjednik BH Fanaticosa.

Nakon kvalifikacionih susreta, u meču za treće mjesto ekipa regije Austrija-Slovenija savladala je Švicarsku sa 3:1, a u finalu je bila bolja ekipa regije Bosna i Hercegovina koja je sa 6:2 slavila nad regijom Benelux. Trima najboljim ekipama pripali su pehari u trajno vlasništvo, a pobjedničkoj i prijelazni pehar. Nagradu za fer play dobila je ekipa regije Švicarska, najbolji golman je Aldin Bašić (Bosna i Hercegovina), a za najboljeg igrača proglašen je Faruk Dugalić (Benelux).

Nakon turnira, BH Fanaticosi položili su cvijeće u Spomen-parku „Velika kuća“ ubijenoj djeci Maglaja tokom godina agresije te centralno spomen-obilježje šehidima-poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

16.08.2017. | 14:53

Škola rukometa RK Maglaj organizuje 3. ljetni turnir u mini rukometu ''Emovi Street 2017''

16.08.2017. | 10:23

Bh. košarkaši večeras protiv Slovačke

16.08.2017. | 08:37

U Maglaj dolazi velika Metaloplastika iz Šapca 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AKTUELNE VIJESTI
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2017 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.