SPORT
 

FOTO: Održan Treći pozivni turnir ''Budi sportinaš'' u organizaciji ŠF ''Sportino Ma''

Datum: 06.11.2017 | 14:41


Broj pregleda: 610


FOTO: maglaj.net

Više od 300 dječaka i djevojčica, polaznika Škola fudbala i fudbalskih klubova iz Tešnja, Rudanke, Jelaha, Srebrenika, Tinje, Modriče, Brčkog, Bijeljine, Dervente i naravno Maglaja okupilo se na Treće pozivnom turniru „Budi Sportinaš“ koji je organizovala Škola fudbala Sportino Ma.

Naslove najboljih u dvije konkurencije osvojili su Ilićka Brčko i Mladost Tinja

Turnir je otvorio Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik. Gostima je poželio toplu dobrodošlicu, mladim nogometašima da se dobro zabave, da odigraju dobre utakmice i da odu zadovoljni iz Maglaja. U znak zahvalnosti za podršku, Sportinaš Din Karabegović, načelniku je poklonio nogometnu loptu.

Mladi nogometaši i nogometašice, godišta 2006. i 2008. i mlađi dobro su predstavili sportske sredine iz koji dolaze, lijepo su se družili, a većini je rezultat bio u drugom planu. Nakon odigranih više od 50 utakmica bili su poznati i oni najbolji.

U kategoriji selekcija 2008 godište i mlađi najuspješniji su bili Ilićka Brčko, Perfect Srebrenik i Sportino Ma Maglaj, dok je nagrada za fer play pripala članovima škole fudbala Soccer Kids Bjeljina. Najbolji pojedinci su: igrač Andrej Đorđić, strijelac Irfan Kešetović i golman Imran Ibraković.

U kategoriji 2006. i mlađi pobjednici su članovi Mladosti iz Tinje, slijede Napredak iz Zavidovića i Soccer Kids Bjeljina, a za fer play su nagrađani dječaci iz Škole nogometa Perfect Srebrenik. Najbolji pojedinci su: igrač Benin Zukić, strijelac Usama Sušić, te golman Vladan Đokić.

Osim zvaničnih, na turniru je odigrana i jedna revijalna utakmica, a snage su, u medjusobnom duelu, odmjerili članovi selekcije 2009. i mlađi Škole fudbala Sportino ma. Za svoju borbenost i želju da se prikažu u što boljem svjetlu nagrađeni su aplauzom. Naredne nedjelje turnir se nastavlja, ovaj put za selekcije 2007 i 2009 godište.
maglaj.net
NAJNOVIJE

18.03.2018. | 20:36

FOTO: Desetkovani Moševac stigao do prvih bodova u proljetnom dijelu prvenstva

18.03.2018. | 20:21

Rukometaši Maglaja poraženi od Zrinjskog u Mostaru

18.03.2018. | 20:05

Natron osvojio bod protiv Usore 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AKTUELNE VIJESTI
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.