URBANBOX
 

Gimnazija ''Edhem Mulabdić'' Maglaj organizuje ''Intelektualni dernek''

Datum: 10.10.2017 | 08:52


Broj pregleda: 1290Na inicijativu predsjednika Vijeća roditelja, gospodina Adisa Mustabašića, u četvrtak (12.10.2017.godine) u 18 i 30, u holu škole, dogovoreno je gostovanje prof. dr. Kasima Tatića, koji će napraviti multimedijalni performans pod nazivom "Intelektualni dernek".

Zamišljeno je da prisustvuju nastavnici, svi učenici i njihovi roditelji, kako bi ideja došla do svih učesnika u odgojno-obrazovnom procesu. Pozivamo sve zainetresirane da nam se pridruže!

Šta to podrazumijeva “intelektualni dernek”?

Cilj je povezati učenje i zabavu, razbiti stereotip da učenje ne može biti interesantno, provokativno i zabavno. Na taj način osmišljen je i “intelektualni dernek”, kao kreativan način prevazilaženja postojećih granica između zabave i stjecanja korisnog znanja. “Intelektualni dernek” konceptualno je zamišljen kao multimedijalni performans u trajanju od dva sata. On uvijek ima određenu temu (naprimjer “Kreativnost: vještina ili dar?”) o kojoj će prisutne “derneklije” čuti interesantne, zanimljive i, nadamo se, korisne i u pozitivnom smislu provokativne znanstvene informacije.

Otprilike trećina vremena predviđena je za muzički, dramski ili poetski program koji treba relaksirati i zabaviti. Cilj je sve prisutne na neki način uključiti u realizaciju programskog sadržaja kako bi s intelektualnog derneka otišli zadovoljni i opušteni, a istovremeno bili informirani o načinu na koji mogu ubrzati svoj intelektualni i duhovni razvoj, probuditi uspavanu kreativnost te uspostaviti mnogo bolju komunikaciju sa samim sobom, s drugim ljudima i s okolišem u kojem žive.


maglaj.net
NAJNOVIJE

11.12.2017. | 14:57

Star Wars - The Last Jedi u maglajskom kinu 14. i 15. decembra (VIDEO)

07.11.2017. | 10:17

DK ''Edhem Mulabdić'' Maglaj organizuje prikazivanje najiščekivanijeg filma godine ''Thor: Ragnarok''

10.10.2017. | 12:30

Velika štrumpfastična avantura u Domu kulture ''Edhem Mulabdić'' u subotu 14.10.2017. 
 NAJČITANIJE - 30 dana
 AB Galerija
 DK Edhem Mulabdić
 Biblioteka Maglaj
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.