Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

''Dvor'' organizovao ''Maglajske noći'': Djeca i tinejdžeri se dobro zabavili (FOTO)

img

Nakon besplatnih radionica engleskog jezika, američki bračni par Ričardson (Richardson) koji su već izvjesno vrijeme stanovnici Maglaja i Udruženje za opšte dobro i edukaciju „Dvor“ organizovali su „Maglajske noći“.

Radi se nizu aktivnosti na engleskom jeziku koje su bile namjenjene djeci i tinejdžerima uzrasta od 11 do 19 godina. Ekipne igre, takmičenja, grupe za razgovor, turnir u košarci 3 na 3, potraga za blagom, takmičenja u brzini i spretnosti, hrana, piće i mnoštvo nagrada sve su to sadržaji organizovani za djecu i omladinu.



Učesnici radionica imali priliku družiti sa i grupom studenata iz SAD. Oni su od maja u posjeti Bosni i Hercegovini i upoznaju se sa njenim građanima i kulturom. Organizatori „Maglajskih noći“ osigurali su i lijepe nagrade za najspretnije i najvještije na organizovanim takmičenjima: romobile sa kacigama, slagalice, lopte, igračke za plažu i još mnogo toga.

Dobili smo mali grant iz SAD i kupili smo pet romobila i puno ostalih nagrada. U južnom dijelu grada planiramo izgraditi skejt park na jesen i ostvarili smo odličnu saradnju sa lokalnim vlastima i načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem. Čekamo ponude od firmi iz SAD i Hrvatske jer pandemija nas je malo usporila u našim planovima“, rekao nam je Džimi Ričardson (Jimmy Richardson) iz Udruženja „Dvor“.






N.Br./maglaj.net