Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Obilježen završetak devetogodišnjeg obrazovanja u OŠ ''Novi Šeher'' (FOTO)

img

Održana je mala matura i obilježen završetak devetogodišnjeg obrazovanja za učenike Osnovne škole „Novi Šeher“ u Novom Šeheru. Za učenika 10. generacije proglašen je Enez Puljić, učenik 9-2 razreda.

Direktor škole Zijad Meškić istakao je da su svi učenici završili uspješno devetogodišnje obrazovanje i poželio im sreću u budućim životnim koracima.

"Naša škola s ponosom ispraća još jednu generaciju maturanata 9-tih razreda. Na našem zajedničkom putu bilo je uspona i padova, ali nam je uvijek bio zajednički cilj da što bolje završite devetogodišnje obrazovanje.  Svi naši učenici su uspješno završili devetogodišnje obrazovanje. Posebno treba istaknuti da na kraju završetka devetog razreda imamo učenike koji su tokom cijelog školovanja imali odličan uspjeh, učestvovali i postigli odličan uspjeh na općinskim, kantonalnim i međunarodnim takmičenjima i predstavili našu školu u najboljem svjetlu. Ponosni smo zaista na sve učenike i želimo vam svu sreću u budućim životnim koracima“, kazao je Meškić.

Prisutnima se u ime Općine Maglaj obratila Eldina Mehinagić, rukovodilac resorne Službe.

Sutra kada postanete učenici srednjih škola, prvo što želim jeste da uživate u tim danima, da budete svoji na svome, da proživite one najljepše mladosti koje možete proživjeti . Želim da te dane pamtite ljepše nego sada, dakle bez maski, bez online nastave, nego onako kako je bilo ranije. Ujedno želim da stičete nova znanja, da budete mladi ljudi sa puno znanja i da gradite zajednički naš Maglaj“, kazala je Mehinagić.





(maglaj.ba)