Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nova aktivnost KJD Maglaj: Gradi se objekat mliječne pijace

img

Ovih dana, na tržnom centru, počela je izgradnja objekta mliječne pijace a na projektu su angažovani radnici lokalne firme „Alu wood inženjering“. Radi se o projektu Komunalnog javnog društva i općine Maglaj, a projektom vrijednim oko 60.000 KM stvoriće se odlični uslovi za sve one koji na pijaci prodaju mlijeko i mliječne prerađevine, ali i suhomestane proizvode.

Visoka cijena zakupnine privatnog prostora

Sve do 2016. godine prodaja mlijeka, mliječnih i suhomesnatih proizvoda odvijala se na otvorenom. Međutim, ovu prodaju trebalo je uskladiti sa zakonskim propisima, pa je mliječna pijaca izmještena u dio objekta tržnog centra, pojašnjava Mehmed Bradarić, direktor KJD Maglaj.



Kako smo saznali da se prostor u kojem je smještena mliječna pijaca koji mi iznajmljujemo, prodaje, Nadzorni odbor Društva je donio odluku da se krene u izgradnju novog objekta, da to bude zajedničko ulaganje sa općinom Maglaj, a prema procjenama objekat bi trebao biti završen do 1.maja. Biće to lijep i funkacionalna objekat, čelične konstrukcije i ostakljenih dijelova i raspolagaće sa istim brojem rashladnih vitrina. Istina je da ulaganja nisu mala, ali su koristi višestruke. Sada smo dolazili u situaciju da nam je veća kirija nego zarada i zato smo se odlučili za izgradnju novog objekta“, dodao je Bradarć. Inače, uskoro bi i dio zelene pijace gdje se svakodevno vrši prodaja, trebao biti natkriven.

Kako smo saznali, planirano je da se natkrivanje ovog dijela pijace izvrši kombinacijom čelične konstrukcije i drvenih greda.


N.Br./maglaj.net