Subota , 27. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vrijedna oprema za osobe sa teškim tjelesnim invaliditetom (FOTO)

img

Maglajka Anita Musaefendić, koja dugi niz godina živi i radi u Belgiji, u rodni grad poslala je još jednu donaciju koja se sastoji od opreme namjenjene za osobe sa teškim tjelesnim invaliditetom.

Kreveti, kolica, sjedalice, posebne kade za kupanje osoba sa invaliditetom do skora je koristio Anitin sin Adnan. Nažalost, on više nije sa nama, a njegova majka se još jednom pokazala kao osoba sa izuzetnim senzibilitetom. Anita je u saradnji sa maglajskim Centrom za socijalni rad godinama slala opremu kako ju je Adnan prerastao.

Ova pomagala izuzetno su potrebna osobama sa invaliditetom, a do njih je i teško doći u našoj državi. Kolica koja je Anita ranije slala dobila su djeca sa područja naše općine, a ova donacija namjenjena je udruženju „Mala sirena“ iz Zavidovića. Donacija je i vrijednija ako znamo da je Anita u ovom vremenu korona krize osigurala prijevoz i platila carinu. Od srca joj se zahvaljujemo na ovoj vrijednoj donaciji“, rekla nam je Aida Hadžić, direktorica Centra za socijalni rad Maglaj. I u udruženju „Mala sirena“ zahvalni su na značajnoj donaciji.

Hvala gospođi Aniti jer ova oprema biće od velike koristi za naše članove. Koliko sam mogao da vidim oprema je jako vrijedna, ima i specijalni krevet koji je skup, do njega je teško i doći jer postoje liste čekanja“, naglasio je Ahmed Omerašević, medicinski tehničar u udruženju „Mala sirena“.



N.Br./maglaj.net