Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Semir Smajlagić, novi igrač FC Astana: ''Želio bih da se zahvalim svima na čestitkama koje dobijam ovih dana''

img

Maglajlija Semir Smajlagić (22) koji igra na poziciji napadača, novi je član Fudbalskog kluba Astana, višestrukog prvaka Kazahstana i učesnika evropskih takmičenja. Smajlagića su mnogi klubovi željeli vidjeti u svojim redovima, najviše oni iz Rusije, a odluka da to bude Astana, pala je u posljednji čas. Semir Smajlagić trenutno se sa klubom nalazi u Antaliji na pripremama, ali je našao vremena da porazgovaramo o ovom sjajnom transferu.

Smajlagić izuzetno zadovoljna pripremama

Ponuda Astane bila je najbrža i najkonkretnija, a zadovoljni transferom su i čelnici kluba. „Želio bih da se zahvalim svima na čestitkama koje dobijam ovih dana. Nekako se sve brzo odigralo, a ove zime sam tražio novi klub za nastavak karijere. Astana se pokazala kao najbolja opcija, prezadovoljan sam uslovima i priželjkujem dobru sezonu. Bilo je ponuda i iz Rusije, ali Astana se pokazala kao sigurnija opcija. Veliki izazov je preda mnom, nova sedina, novi igrači, veći nivo takmičanje, Evropa, moram se što prije adapritari i dati svoj maksimum“, rekao nam je Smajlagić u razgovoru. Zadovoljan je i kako teku pripreme, već igra i zabija golove. „Za Kazahstan znam samo da je prelijepa zemlja i da je Astana odličan i dobro organizovan klub. Jedva čekam da odem i sve to lično vidim. Moje i ambicije Astane su sam vrh tabele i evropska takmičenja“, dodao je. Smajlagić polako ostvaruje svoje dječačke snove. Onima koji tek kreću putem kojim je on već prošao, poručio je. "Rad, rad, rad i samo rad i da pažjivo biraju sa kime sarađuju. Zahvaljujući mome menadžeru Nedžadu Aljiću došlo je do saradnje sa Astanom. Nismo dugo skupa, ali prezadovoljan sam jer brine se o meni kao da mi je otac“, poručio je Smajlagić.

Iz biografije

Smajlagić je ponikao u maglajskom Natronu, a nastupao je za tuzlansku Slobodu, Sarajevo, gdje je nosio dres omladinskih selekcija, slovenačku Goricu, premijerligaša Mladost, bio je i juniorski reprezentativac naše zemlje. Kao i svi nogometaši, priželjkuje poziv i u seniorsku reprezentaciju, a ako i u Astani nastavi sa kvalitetnim partijama, želja bi mu se mogla i ostvariti.



N.Br./maglaj.net