Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Rukometni klub Maglaj dobio još jednog ''Zlatnog sponzora''

img

Podrška Klubu sa 60 godina dugom tradicijom

U vrijeme korona krize, kada mnoge najave govore da će ova godina ekonomski biti puno teža od 2020. godine, a privrednici režu svoje troškove, raduje vijest da će i firma „Doboj putevi“ dd Doboj Jug biti jedan od „Zlatnih sponzora“ Rukometnog kluba „Maglaj“. Direktorica firme Saća Prnjavorac i Braco Bradarić, predsjednik Uprave Rukometnog kluba „Maglaj“ potpisali su ugovor o sponzorstvu za ovu, ali i naredne četiri sezone. 

Braća Sijerčić, nekadašnji sportisti a danas uspješni privrednici

 

Prošle godine tuzlanska firma „Cestotehnik“ postala je vlasnikom većinskog paketa dionica – 78% firme „Doboj putevi“. Vlasnici, braća Sijerčić, Adnan i Kenan, nekada i sami sportisti-košarkaši, a danas uspješni poslovni ljudi, odlučili su pomagati sportskim klubovima tamo gdje djeluje njihova firma. U Maglaju će to u ovom trenutku biti Rukometni klub. Priče koje je čuo u Maglaju, kao gradu rukometa i najboljim navijačima u Bosni i Hercegovini bili su motiv više, rekao nam je Kenan Sijerčić. „U Tuzli takođe dajemo podršku sportskim kolektivima, pa smo htjeli pomoći i nekom od sportskih kolektiva na području gdje djeluje firme „Doboj putevi“. Znamo da rukomet ima dugu tradiciju u Maglaju a klub ima premijerligaški status. Na ovaj način dajemo podršku i lokolanoj zajednici a tu smo da damo podršku i drugim sportskim ili kulturnim dogadjajima“, rekao nam je Kenan Sijerčić, direktor i suvlasnik „Cestotehnik“ Tuzla.

Prema riječima Brace Bradarića, predjsednika Uprave RK „Maglaj“, „Doboj putevi“ su jedan od „Zlatnih sponzora“. „Preko naših sportskih priatelja ostvarili smo saradnju sa braćom Sijerčić, Adnanom i Kenanom, oni su izrazili želju da pomognu nekom kolektivu u našem gradu i drago nam je da će to biti upravo Rukometni klub Maglaj“, dodao je Bradarić.


N.Br./maglaj.net