Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Organizovan turnir ''Mlade nade Maglaja'' (FOTO)

img

Pobjednički pehar podigli pretpioniri NK "Sport Prevent" Bugojno

Pretpioniri Nogometnog kluba „Sport Prevent“ iz Bugojna pobjednici su turnira „Mlade nade Maglaja 2021“ kojeg je organizovao Nogometni klub „Natron“. U finalu su slavili nakon boljeg izvođenja penala, a konkurenti za titulu bili su im pretpioniri Nogometnog kluba „TOŠK“ Tešanj.

Turnir je okupio 16 ekipa iz Zavidovića, Nemile, Žepča, Begovog Hana, Novog Šehera, Lug Brankovići, Bugojna, Usore, Rudanke, Maglaja i ostalih sportskih sredina. Odigrane su 32 utakmice i dodjeljene nagrade najboljim ekipama i pojedincima. Pretpioniri „Natrona“ imali su odličan rezultat u grupnoj fazi takmičenja i ostvarili tri pobjede. Bili su bolji od ekipa „Napredak“ Zavidovići, NK „Nemila“ i NK „Žepče“.

U četvrtfinalu su poraženi minimalnim rezultatom od svojih vršnjaka i sportskih prijatelja iz Škole fudbala „Lavovi“ Begova Han, koji su na kraju turnirn završili na trećem mjestu, dok su četvrti bili pretpioniri iz NK „Novi Šeher“.

Tri najbolje ekipe dobile su pehare i medalje, a nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira „Mlade nade Maglaja“. Najbolji golman turnira je Eldar Plančić, član NK „TOŠK“ Tešanj, najefikasniji strijelac bio je Lukman Bećirović, član ŠF „Lavovi“ Begov Han, a najigrač Muhamed Ćosić iz ekipe pobjednice turnira. Narednog vikenda turnir „Mlade nade Maglaja“ organizuje se u pionirskoj konkurenciji.











N.Br./maglaj.net