Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vremenske neprilike privremeno zaustavile radove na izgradnji mosta u Liješnici

img

Vremenske prilike ili bolje rečeni neprilike zaustavili su radove na izgradnji betonskog mosta u Liješnici kod Maglaja. Radovi su počeli u prvim danima oktobra i od tada je južni izlaz iz Maglaja, u neposrednoj blizini kompanije „Natron-Hayat“, u potpunosti zatvoren za saobraćaj, kako za motorna vozila u oba smjera ali i kretanje pješaka.

Kako smo doznali u nadležnoj općinskoj službi, radnici i mehanizacija firme „Porobić“ nastaviće radove čim to vrijeme dozvoli a radiće se pristupne saobraćajnice sve do nivoa asflata. Saobraćajnica preko mosta biće asflatirana kada u proljeće prorade asfaltne baze, ali će most biti pušten u promet nakon što se završe pristupne saobraćajnice. Jedan od razloga svakako je i da se sačuvaju gradske ulice od daljnjeg oštećenja, jer samo u „Natron-Hayat“ dnevno uđe više od 100 teških vozila, a tu su i autobusi i ostala vozila po gradu. Inače, cijeli projekat izgradnje novog, betonskog mosta težak je oko 300 hiljada KM.

Mjesecima se saobraćaj odvija i kroz naselje Salkići u MZ Liješnica i sigurno je da mještani ovog naselja i nemaju baš puno mira otkako traje izgradnja novog mosta preko Liješnice. Upozorili su i da lokalnom cestom prolaze i teža vozila pa su i oštećenja neminovna, kako na kolovoznoj traci tako i odvodnih cijevi uz sami put. Rekli su nam da se nadaju da će nadležni imati razumijevanja, pa nakon što se most pusti u saobraćaj i oni doći na red.


N.Br./maglaj.net