Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj domaćin regionalnom odbojkaškom takmičenju kadetkinja: Domaće snage osvojile prvo mjesto

img

Kadetkinje Odbojkaškog kluba „Maglaj“ opravdale su ulogu favoriti na regionalnom takmičenju koje je organizovano u Maglaju, osvojile prvo mjesto i plasirale se na završnicu federalnog prvenstva.

Pored popularnih 'Osica' na regionalnom takmičenju učestvovale su selekcije Odbojkaških klubova „Smeč DN“ Brčko, „Stars“ Živinice i „Krivaja“ Zavidovići. Domaće odbojkašice su se već u prvom susretu takmičenja sastale sa glavnim konkurentkinjama za osvajanje prvog mjesta, kadetkinjama iz Brčkog. Nakon izuzetno kvalitetne utakmice Maglajke su slavile sa 2:1, a rezultatom 2:0 pobijedile su svoje vršnjakinje iz Zavidovića i Živinica.

Kapitenica pobjedničke ekipe, Belma Bradarić, proglašena je najboljim igračicom. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Smeč DN“ Brčko, treće „Stars“ Živinice, a na četvrtom mjestu takmičenje su završile članice OK „Krivaja“ Zavidovići.



Maglajski odbojkaški radnici osigurali su odlične uslove za održavanje takmičenja i dobili sve pohvale gostiju. S druge strane, Odbojkaški savez F BiH osigurao je i superviziju takmičenja, kako bi sve prošlo u najboljem redu, a supervizor je bio Jasmin Halilović, predsjednik Takmičarske komisije Saveza.

Naredne subote za prolaze dalje bore se pionirke Odbojkaškog kluba „Maglaj“. Na regionalnom takmičenju učestvuju i selekcije odbojkaških klubova „Sloboda“ Tuzla, „Stars“ Živinice te „Gradina-Herceg“ Srebrenik.


N.Br./maglaj.net