Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Svečano je bilo u Svetištu Leopolda Mandića u Maglaju (FOTO)

img

Spasitelj se želi roditi u našem srcu

 

Ovogodišnji Božić je bez ponoćke pa je u Svetištu Leopolda Mandića u Maglaju služeno svečano misno slavlje u povodu ovog najradosnijeg blagdana. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Franjo Tomić, župnik maglajske župe, a radost Božića sa vjernicima su podijelili građani Maglaja, članovi Udruženja mladih „Sub castro nostr“, predstavnici lokalne vlasti koji su bili u Svetištu.

 

Izostala posjeta župljana koji žive u zemjama EU

 

I ove godine Svetište je u pravom božićnom duhu, sa dva velika okićena bora, dojmljivim jaslicama, izraslom pšenicom, brojnim ukrasima..... Ovog Božića, zbog pandemije korona virusa i mjera koje su na snazi u zemljama EU, izostala je posjetlja župljana koji žive i rade daleko od rodnog kraja. Nije bilo ni tradicionalne ponoćke, pružanja mira, odnosno rukovanja, nema blagoslovljene vode, ali ima radosti i veselja jer Božić je. A ovom blagdanu uvijek se najviše raduju djeca i mladi. „Radujem se Božiću, kitimo bor, pravi se keške i peče pečenica“, ispričao nam je Renato Pavlović, a njegov mlađi brat Leon je dodao da je najvažnije da je porodica na okupu.

 „Božić je kada jedni drugima opraštamo, pomažemo, Božić je kada se dijete rodi, kada se ljudi vole istinskom ljubavlju, kada gledamo očima srca sa smiješkom na usnama jer se tako rađa ljubav, mir, pravednost, nada, radost ....." poručio je izmedju ostalog vlč. Franjo Tomić, župnik maglajske župe i nastavio. „Nastojom u moliti u tišini, slaviti razboritost i biti radost jedni drugima. Isusvi roditelji pronašli su prostor u kojem će se ostvariti događaj rođenja. Međutim, Spasitelj se želi roditi u našem srcu, u Betlehemu naše duše, on kuca na vrati a učiće jedino ako ga dobre volje primimo. Imamo priliku iskazati dobrodošlicu i veseliti se njegovo prisutosti, ali pustimo njegovo svjetlo u nutrinu svoje duše i on će biti vrelo radosti i mira za nas ali i sve one koje budemo susretali“, poručio je vjernicima vlč. Franjo Tomić, župnik maglajske župe.









 

N.Br./maglaj.net