Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Obilježena 28. godišnjica oslobodilačke akcije na Spahića gaju (FOTO)

img

Polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje u Parku ljiljana i spomen obilježje na Spahića gaju obilježena je 28. godišnjica velike oslobodilačke akcije.

Prisutnima su se obratili Samir Kujrić u ime PDV-a, Fatima Mahmutagić predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Maglaj i načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

„Ovo je svakako bila jedna od najznačajnijih bitki koja je donijela jednu izvjesnu prekretnicu u toku rata. Tada smo shvatili da smo jaki, da možemo napraviti mnogo dobrih stvari i da se možemo uspješno odbraniti“, kazao je Kujrić.

„Hvala što na ovaj način dajete svoj doprinos u čuvanju historije, ali i sjećanja na one koji su učestvovali u svim akcijama i odbrani, posebno na one koji su svoje živote dali“, kazala je Mahmutagić.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić kazao je da državu i dalje treba braniti i jačati, te sačuvati stanovništvo i omladinu.

„U svakoj prilici moramo odati priznanje svim onima koji su dali svoje živote za odbranu našeg Maglaja i naše Bosne i Hercegovine. Naravno isto tako priznanje našim ratnim vojnim invalidima i svim borcima Armije R BIH. Mi smo svoju državu odbranili, ali je i dalje treba braniti drugim metodama, jačati je, sačuvati stanovništvo i omladinu. Bogati smo jer imamo svoju državu Bosnu i Hercegovinu. Branimo je“, naglasio je načelnik Mahmutagić.










(maglaj.ba)