Srijeda , 24. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

KJD Maglaj: Saopštenje za javnost

img

Na e-mail adresu našeg portala pristiglo je saopštenje za javnost KJD Maglaj, koje u nastavku prenosimo u cjelosti.
 
DEMANT NA TEKST OBJAVLJEN NA ZVANIČNOJ STRANICI OO SDA MAGLAJ

Na zvaničnoj stranici OO SDA Maglaj objavljen je tekst u kojem se navodi da je direktor jedne „javne ustanove“ (misleći na direktora KJD d.o.o. Maglaj) vršio nezakonite radnje u toku realizacije projekta selekcije otpada na mjestu nastanka, kako bi mogao finansirati kampanju pojedinih vijećnika svoje partije.

Naslušao sam se ja u protekle tri godine upravo od ove Stranke i većeg broja njenih članova svakakvih gluposti i neistina, koje su bile upućene na moje ime i na ime Društva na čijem sam čelu.
 
Svo ovo vrijeme sam šutio i nisam mario šta govorite, jer smatram da većina naših građana zna da to nije istina i znam da su sretni što naš Maglaj u cjelini spada u red najčišćih i najljepših sredina u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Dok je SDA vodila ovaj grad i ovo Društvo, bilo je koliko god hoćete privilegovanih fizičkih i pravnih lica koji nisu plaćali odvoz smeća, bez obzira što je ova naša usluga i danas gotovo najjeftinija u okruženju.

Naš poslovni krug bio je obična neugledna baruština puna zmija i puna neupotrebljivih i muzejskih mašina. Prostor pijace je bio javni wc, obale naših rijeka bile su zapuštene sa puno divljih deponija, naseljena mjesta isto zapuštena itd.

Danas nije tako i razumijem gnjev i bijes članova organa i kandidata OO SDA Maglaj i njenog predsjednika gospodina Eldisa Kusura, koji sve ove gluposti potpisuje, jer bi im sigurno u kampanji pomoglo da osvoje koji glas više da smo neuredni i prljavi.

Velike zasluge pripadaju i našem načelniku gospodinu Mirsadu Mahmutagiću, jer svi naši rezultati ostvareni su uz njegovu nesebičnu pomoć.

Vi iz SDA, što je i razumljivo, voljeli biste da umjesto aktuelnog načelnika dođe vaš kandidat i da zajedno realizujete vašu ideju da sve komunalne poslove na području naše Općine obavlja jedno poznato preduzeće u čije ime ste i podnijeli zahtjev OV br. 05-12/144-19 od dana 05.12.2019. godine.

Ja sam kao direktor KJD d.o.o. Maglaj poredao prioritete i u trećoj godini mandata želja mi je bila da svi naši korisnici, umjesto neuglednih buradi i raznih posuda imaju tipske posude, odnosno kante i gotovo da smo u toj namjeri i uspjeli.

Upravo su te kante bile meta ovog SDA-ovog saopštenja i gotovo ništa, ama baš ništa nije istina, osim da smo naknadom od 12 KM pokrivali jedan dio naših stvarnih troškova kroz zajedničko učešće.

Odlukom o komunalnom redu i sanitarnom minimumu je propisano da su sva pravna i fizička lica dužna obezbijediti tipske posude za odlaganje smeća. Nabavka posuda, odnosno kanti nije naša obaveza, ali nismo željeli da naši korisnici plaćaju iste po 55-70 KM, koliko koštaju u maloprodaji.

Vi koji stojite iza ovog saopštenja kažete da je „direktor unovčio kante i zaradio cca 15.000,00 KM“.

Kroz svoju političku i radnu karijeru nisam uzeo čak ni ono što mi pripada : bio sam i općinski načelnik i državni parlamentarac i niti u jednoj situaciji nisam uzeo „bijeli hljeb“ i na taj način sam se odrekao mnogo više sredstava od 15.000,00 KM.

Pitajte svoje stranačke drugove koji su obavljali i jedne i druge funkcije jesu li uzeli naknade za „bijeli hljeb“. Naravno da jesu.

Nije istina gospodine predsjedniče OO SDA Maglaj, a ne biste to trebali činiti zbog same reputacije vlastite stranke i dobrog dijela Vaših vrijednih i poštenih članova, da su „oprane pare“, predmet sudskih procesa, jer nas ni Vi, ni bilo ko drugi niste prijavili nadležnim organima.

Ja bih kao direktor volio da to i učinite jer se nadam da bismo Vam samo tako mogli „zatvoriti usta“.

Nekada je OO SDA Maglaj imala lucidnu i sadržajnu kampanju. Danas je ona kvarna, mizerna i promašena : kante, milioni u Komunalnom, kućica, klizalište itd.
 
 
KJD MAGLAJ