Utorak , 23. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za zlatne Natronove nogometaše (FOTO)

img

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić danas je upriličio prijem za maglajske nogometaše, selekciju kadeta NK "Natron", koji su osvojili zlatnu medalju na Coca-Cola kupu u okviru Međunarodnih Sportskih igara mladih za 2020. godinu.

Emre Bašić, najbolji strijelac u ekipi kazao je kako će ovo takmičenje pamtiti po svojim suigračima i četiri gola u finalu.

Bili smo ponosni na sebe što smo osvojili prvo mjesto na regionalnom takmičenju i to je veliki uspjeh za nas. Nismo mogli ni sanjati da će do toga doći. Najviše ću pamtiti igru svojih suigrača i svoja četiri gola u finalu“, kazao je Bašić.

Armin Mulabdić, trener ove selekcije kazao je kako je ovo veliki uspjeh za Maglaj i Bosnu i Hercegovinu.

Ja sam ponosan na ove dječake koji su napravili veliki uspjeh za svoj klub, za naš grad Maglaj i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Osjećaj je izvanredan, pružili su dobru igru, sve ono što smo radili, trenirali, bili uporni ovih prethodnih godina, evo ostvarili su to na finalnoj utakmici. Zahvalio bih se roditeljima koji su uvijek uz nas, uz našu djecu na bilo koji način, hvala Upravi kluba na čelu sa predsjednikom Mirzom Halvedžićem gdje imamo veliku podršku i uvijek nagrade tu djecu“, istakao je trener Mulabdić.

Itekako sam ponosan na ove dječake, prvenstveno zbog roditelja i zbog cijele općine. Ovo je jako veliki uspjeh za cijelu općinu. Zahvalio bih se načelniku na dočeku i na podršci, nadam se da ćemo nastaviti ovakve uspjehe nizati“, naglasio je Mirza Halvedžić, predsjednik UO NK „Natron“ Maglaj.

Načelnik Mahmutagić nije krio zadovoljstvo i ponos uspjehom koji su mladi nogometaši ostvarili.

Imam potrebu da u svoje lično ime i u ime Općine čestitam vam na velikom, sjajnom uspjehu. U ove četiri godine ovakvi susreti sa mladim ljudima, sa pobjednicima su mi najdraži. To su trenuci kada se čovjek može radovati sa mladim ljudima koji grade svoje karijere, životne puteve i ovo je danas bila prilika da vam uputim zaista najiskrenije čestitke. Rezultat je više nego značajan. Mi Maglajlije treba da budemo ponosni na sve ove rezultate koje ostvaruju naši sportisti“, kazao je načelnik Mahmutagić.






(maglaj.ba)