Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Općina Maglaj: Simbolično obilježen Dan bijelog štapa (FOTO)

img

Povodom 15. oktobra - Međunarodnog dana bijelog štapa, načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za pripadnike RVI iz kategorije slijepih lica i predstavnike Udruženja slabovidnih/slijepih lica koje pokriva četiri općine Maglaj, Tešanj, Usora i Doboj jug.

„Nadam se da smo bili korektni i brzi što se tiče podrške i saradnje. Želim vam dobro zdravlje i svakako da se čuvate u ovom periodu korona virusa“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Nihad Mujaković, predsjednik Udruženja slabovidnih/slijepih lica zahvalio se na dosadašnjoj podršci i saradnja koja im itekako znači.

„Zahvaljujem se načelniku što je i ove godine našao načina i vremena da nas sve okupi, te što je na ovaj način pokazao da nema razdvajanja kad su u pitanju osobe sa invaliditetom, odnosno slijepa lica na one civilne i ratne vojne invalide. Također, hvala što je i ove godine, bez obzira na pandemiju korona virusa, upriličio ovaj sastanak. Ove godine bez obzira na trenutnu situaciju desilo nam se nešto lijepo. Naime, uspjeli smo još jednu našu članicu iz Doboj juga, diplomiranu fizioterapeutkinju, zaposliti u Dom zdravlja u Tešnju“, kazao je predsjednik Udruženja Nihad Mujaković.

Anes Brka, jedan je od najuspješnijih studenata u generaciji na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu. On je jedan od najboljih primjera kako se sve može, uz malo volje i truda.

„Ovo je jedan jako lijep gest i momenat, prilika da se pokaže ljudima da slijepe osobe i osobe sa oštećenjem bez obzira kojeg nivoa, nisu osobe koje trebaju da stoje po strani, nego su osobe koje imaju puno potencijala i mogućnosti. Bez obzira na neku teškoću u životu koja čovjeka sputava u nekoj situaciji, on ima mogućnosti koje samo treba da pusti i pokaže javno, da se unapređuje. Treba nekad i pasti, ali iz toga izaći jači i hrabriji. Svako može uspjeti, samo treba volja“, naglasio je Brka.




(maglaj.ba)