Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Poziv poljoprivrednicima za prijavu jesenske sjetve

img

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Maglaj koji su upisani u Registar  poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata, da je Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dana 25.09.2020. godine objavilo Javni poziv za prikupljanje prijava za poticanje jesenske sjetve u Federaciji BiH, na način da putem općina u Federaciji BiH do 15.09.2020. godine dostave jedinstvenu prijavu na Javni poziv sa preliminarnom listom krajnjih korisnika sa svog područja za sufinansiranje jesenske sjetve.

Na osnovu pristiglih prijava Općina Maglaj će sačiniti preliminarnu listu korisnika sredstava za poticanje jesenske sjetve i istu dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prihvatljivi su troškovi nabavke:

  • *sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava.

za proizvodnju:

  • *pšenice, raži i ječma.

Federalno ministarstvo će potpisati Sporazum o realizaciji programa pokretanja proizvodnje, poticanja proljetne sjetve-sadnje sa klijentom – jedinicom lokalne samouprave upisanom u registar klijenata kojim se uređuju međusobni odnosi, nadležnosti i visina poticaja.

Lokalna zajednica je dužna po realizaciji ovog programa dostaviti Federalnom ministarstvu Izvještaj o utrošku sredstava u skladu sa Listom prihvatljivih troškova za mjere ostalih vrsta podrške.

Kako bi Općina Maglaj pripremila preliminarnu listu poljoprivrednih proizvođača u skladu sa objavljenim javnim pozivom, pozivamo poljoprivrednike koji će obavljati jesensku sjetvu da prijave vrste i površine kultura u skladu sa listom prihvatljivih troškova.

Prijavu jesenske sjetve treba izvršiti popunom Obrasca koji se može preuzeti u Šalter sali Općine Maglaj – Šalter broj 3.

Popunjen obrazac Prijave jesenske sjetve je potrebno dostaviti do 12.10.2020.godine (ponedjeljak) do 16,00 sati predajom na Pisarnici Općine Maglaj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 032-465-821.

Obrazac prijave


(maglaj.ba)