Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održan Start-up trening za aplikante (FOTO)

img

Danas je održan trening za aplikante Javnog poziva za pokretanje Start-up biznisa u okviru Projekta „STARTER“ 2020. Ferhat Bradarić, šef odjeljenja za lokalni razvoj, biznis i poduzetništvo Općine Maglaj upoznao je prisutne šta jedan poslovni plan sadrži, kako na najlakši način pretočiti ideju u poslovni plan, te na koji način realizirati isti.

Projekat ima za cilj promovisati poduzetnički duh i poboljšati vještine mladih i nezaposlenih osoba, kako bi se generisale nove poslovne ideje, pružila podrška razvoju novih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta.

Program odabira kandidata za pokretanje start-up biznisa, obuhvata takmičenje u sticanju potrebnih znanja i vještina iz poduzetništva, pisanje vlastitih poslovnih planova i mogućnosti učestvovanja u takmičenju za najbolje poslovne ideje.

Općina Maglaj kao glavni finansijer Projekta u Budžetu Općine Maglaj za 2020. godinu na ovoj poziciji predvidjela je 30.000,00 KM za sufinansiranje zapošljavanja mladih poduzetnika.

Finansijska podrška za najbolje ocjenjene takmičare će biti u iznosima od 3.000 do 5.000 KM, u zavisnosti od kvalitete ocjenjenih biznis planova, uz uslov registracije samostalnog biznisa na području općine Maglaj.
























(maglaj.ba)