Subota , 19. Sep, 2020

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Katica i Marijan Antunović iz Maglaja proslavili 50 godina braka (FOTO)

img

Zavjete obnovili u Svetištu Leopolda Mandića

Ljubav, razumijevanje i stalni dijalog temelj su uspješnog braka. Rekli su nam ovo Katica (68) i Marijan (69) Antunović iz Fojnice kod Maglaja koji su nedavno proslavili „Zlatni pir“, a zavjete izrečene prije 50 godine nedavno su obnovili u Svetištu Leopolda Mandića.

Četiri dana nakon vjenčanja Marijan morao u vojsku

Srednjoškolska ljubav izmedju Katice i Marijana nakon tri godine zabavljanja krunisana je brakom 1970.godine. „Sastajali smo se na prelima, bilo je i drugih momaka, ali ja sam znala da ću sa Marijanom provesti život“, prisjeća se Katica, a njen suprug nastavlja. „Ljubavi je bilo i još uvijek je ima. Vjenčali smo se, a četiri dana nakon vjenčanja ja sam otišao u vojsku i sedam mjeseci nisam došao kući. Teška nam je bila razdvojenost, pisala su se pisma jer nije bilo fejsbuka“. Marijan je godinama radio u Natronci, a Katica je držala, kako se ono kaže, tri stuba kuće. Bilo je i lijepih i teških vremena, život je to, pričaju nam Antunovići. „Kuću smo počeli graditi, ono što se kaže, sa ledine. Marijan donese platu kući, a ja sam se brinula o sinovima, radila i proizvodila, vodila brigu o majstorima“, prisjeća se Katica.

I kada si najljući nemoj zašutiti

Antunovići su u braku stekli dva sina i od njih petoro unučadi. Predrag i Sandra imaju Filipa i Renatu, a Goran i Martina Petru, Ivana i Marka. I njima su savjetovali da samo razgovorom rješavaju sve probleme. „Nema pričanja iza leđa, samo zajednički za stolom. I kada je teško,  kada si najljući, nemoj zašutiti“, poručuju jubilarci. Antunoviće je 1970.godine u crkvi Sv.Ante Padovanskog vječnao vlč.Josip Mikić. U Svetištu Leopolda Mandića nedavno su obnovili zavjete, a vlč. Franjo Tomić predvodio je svetu misu. Svečanosti su  prisustvovali rodbina i prijatelji, a bilo je vrlo emotivno. „Mislila sam da neću moći izdržati, ali dobro sam se držala“, rekla nam je kroz smijeh Katica. „Mogu vam reći da mnogi ne obnavljaju zavjete, zbog bolesti ili smrti bračnog druga. Hvala Bogu, mi smo doživjeli ove sretne dane. Zaokružili smo jedno životno poglavlje, odgojili smo djecu i oni sada idu svojim putem“, dodao je Marijan. U godina pred njima žele da ih zdravlje dobro služi i da nikome ne budu na teretu. Žele da i dalje uživaju u svojim unucima, da gledaju kako rastu, školuju se, postaju dobri i svoji ljudi.
N.Br./maglaj.net