Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Počele pripreme Rukometnog kluba Maglaj (FOTO)

img

“Romantičari“ se nadaju da neće igrati pred praznim tribinama

Zvanično su počele pripreme ekipe Rukometnog kluba „Maglaj“ pred sezonu 2020/2021. Cijeli proces prati i jako puno nepoznanica, ali Rukometni klub „Maglaj“ u novu sezonu ulazi sa definisanim ciljem, a to je opstanak u društvu najboljih bh ekipa.

Treneru Erminu Bajriću javilo se 18 igrača. Klub su napustili Stojanović, Grahovac, Kadrić koji će od nove sezone braniti boje Gračanice, Omahić i Mutapčić su krenuli drugim životnim putevima, a Memišević je karijeru nastavio u Kataru. „Od vas se očekuje da se maksimlano posvetite treninzima i date 100% od sebe“, rekao je okupljenim igračima trener Ermin Bajrić, kojem će u kondicionom dijelu priprema pomagati Mario Ninković. Sportski klubovi širom svijeta su u velikim problemima. Njihovi sponzori suočavaju se sa padom prihoda, što svi osjete.



Ni Rukometni klub „Maglaj“ nije izuzetak i ovdje su svjesni sa kakvim se poteškoćama suočavaju njihovi dugogodišnji, vjerni sponzori. „Potpisujemo ugovore sa sponzorima, a tražimo i nove izvore prihoda. Nažalost, nema ni naših sugrađana koji žive i rade u inostranstvu, a koji su bili velika podrška našem klubu. Mislim da će biti izuzetno teško, ali se nadam da ćemo prebroditi sve ovo“, rekao je predsjednik Uprave Braco Bradarić. „Romantičari“ se nadaju da će se do jeseni situacija sa pandemijom koliko-toliko popraviti i da neće igrati pred praznim tribinama. „Uz punu dvoranu i podršku navijača, osim motiva za pobjedu to je i važan finansijski element jer nas je naša publika uvijek pomagala“, dodao je Bradarić.




N.Br./maglaj.net