Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Epidemiološka situacija u ZDK stabilna i pored povećanog broja oboljelih

img

Epidemiološka situacija u ZDK je stabilna, potvrdio je za RTV Zenica dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) te neće biti uvođenja restriktivnijih mjera zaštite, ali se od građana očekuje savjesno pridržavanje svih mjera zaštite.

Malo je veći broj oboljelih tokom posljednjih nekoliko dana što je uzrokovano importiranim osobama iz drugih gradova i kantona gdje je znatno veći rast broja oboljelih. Sutra će se održati sastanak Kriznog štaba ministarstva zdravstva i obzirom na stabilno stanje ne razmišlja se o uvođenju restriktivnijih mjera“, rekao je dr. Jupić za RTV Zenica.

U sprječavanje širenja korona virusa učestvuju svi građani pridržavajući se preporuka Kriznog štaba F BiH i kantonalnih štabova. Podsjećaju, zbog sigurnosti svih, obavezno je nošenje zaštitnih maski u vozilima javnog prijevoza, zatvorenom prostoru, te otvorenom ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra.

Pri prisustvu većim skupovima u predstojećem ljetnom periodu godišnjih odmora neophodna je maksimalna savjesnost građana. Poštovanje svih mjera predostrožnosti je obavezno te će i inspekcijske službe u skladu sa odredbama Federalnog Kriznog štaba reagovati kažnjavajući sve nesavjesne građane, u skladu sa propisima“, rekao je dr. Jupić.


maglaj.net