Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Očekuje nas sparno vrijeme, temperature do 35 stepeni

img

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić, za N1 je kazao, da nas u narednom periodu očekuje znatno više sunčanih sati.

"Zadnji dani juna mjeseca, počevši od danas, polako će ispravljati `krive Drine` koje smo imali u proteklom periodu i treba očekivati da ćemo imati znatno više sunčanih sati", najavio je Sladić.

Na našim područjima od jučer, kako je kazao, jača atmosferski pritisak koji nam omogućava stabilizaciju vremenskih prilika.

"Moram spomenuti da u proteklom periodu imamo dosta vlage i da idalje kruži vlažan zrak koji ćemo osjećati sutra i u petak, tako da lokalno i mjestimično će biti vrlo slabih pljuskova", rekao je Sladić, uz opasku da to može biti na planinama centralne i istočne Bosne.

Najavio je da će narednih dana biti dosta isparavanja, tako da nas očekuje sparno vrijeme, a temperature zraka će biti mnogo veće.

"Za dane vikenda možemo govoriti o temperaturama koje će biti između 30 i 35 stepeni, tako da jedan topao, da budemo precizniji, natprosječno topao period, slijedi već od danas. Temperature zraka su sve veće od danas i takvo vrijeme trebalo bi se zadržati", istaknuo je mladi bh. meteorolog. 

Napomenuo je da u julu ne očekujemo da će biti sličnih scenarija kao u junu mjesecu.



(N1 BiH)