Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Samir Fetić animirao mještane Misurića: Maglaj će dobiti još jedno uređeno izletište (FOTO)

img

U okolini Maglaja puno je mjesta gdje čovjek može odmoriti oči i dušu. Mještani se nerijetko trude da te prostore učine što ljepšim i privlačnijim izletnicima. Posljedni od takvih primjera našli smo u MZ Misurići gdje se pored puta prema Ošvama, kod Sikole, uređuje i gradi lijepo mjesto za izlete. 

Povjerenik MZ animirao mještane

Na području gdje se nekada nalazio spomenik žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu, vrijedni mještani Misurića podižu nekoliko mjesta za odmor. Smir Fetić, povjerenih MZ na ideju o obnavljanju ovog područja došao je još prije sedam mjeseci.

"Ovdje smo uvijek dolazili na izlete, još dok smo bili djeca. Prije početka bilo kakvih radova od Udruženja antifašista i boraca NOR-a, koje je vlasnik zemljišta, dobio sam saglasnost za radove. Radovi su počeli, a onda je proglašena pandemija. Sa smirivanjem situacije, nastavili smo tamo gdje smo stali“, priča nam povjerenik MZ Samir Fetić i koji se zahvalio svima koji su pomogi akciju novcem, radom ili građevinskim materijalom.

Već je podignuta nadstrešnica površine dvadesetak kvadrata, a urađeni su i temelji za drugu, nešto manju. Zahvaljujući Nusretu Kepiću osiguran je dovod vode. U planu je i čišćenje bazena površine blizu 50 kvadrata. „Tu smo kao djeca dolazili na kupanje. Vjerujem da će ovo mjesto biti vrlo popularno za izlete“, dodao je Fetić. Sve što je do sada urađeno, urađeno je zahvaljuući entuzijazmu mještana i pomoći dobrih ljudi. Naš sagovornik nam priča da im je želja završiti cijeli projekat i svim ljubiteljim prirode dati još jedno mjesto za odmor koje je ovdje oplemenjeno bijelim borom, čistim potokom i cvrkutom ptica. Vjeruje da će u tome i dalje imati i podršku.










N.Br./maglaj.net