Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Udruženje ''Sub Castro Nostro'' proslavilo prvi rođendan (FOTO)

img

Maglaj grade voli te omladinac tvoj!

Udruženje mladih „Pod našom tvrđavom-Sub Castro Nostro“ obilježava prvu godišnjicu postojanja i rada. Članovi imaju razloga da budu zadovoljni jer teško da se koja manifestacija u Maglaju može zamisliti bez njihovog učešća. Kulturnoj sceni u Maglaju dali svoj pečat. Osmislili su tako obilježavanje 100 godina postojanja Čabrine kafane i na scenu postavili istoimenu dramu, kao i humorističnu predstavu „Doće, doće Safo 2“. U februaru su bili dobri domaćini za oko 200 srednjoškolaca iz Živinica koje su upoznali sa Maglajem i njegovim znamenitostima.



"U protekla nešto više od dva mjeseca članovi udruženja-volonteri stavili su se na raspolaganje MZ Maglaj grad i mislim da smo uradili puno na planu pomoći posebno našim starijim sugrađanima", rekao je predsjednik udruženja Admir Ahmetbegović i zahvalio se svima koji su dali podršku mladima.

U povodu godišnjice proglašeni su i počasni članovi udruženja: Radovan Gorčinović, Fatima Mahmutagić, Jasminka Šehić, Eldina Mehinagić i Edisa Šehića a dodjeljeno je prizanje prijatelju udruženja a to je Caffe bar „M“.

"Ponosni smo na sve što smo uradili tokom godine, od prvog velikog projekta obilježavanja 100 godina Čabrine kafane, pa do performansa 'Nova generacija snova' kojeg smo izveli na svečanosti u povodu Dana nezavisnosti BiH", rekla nam je potpredsjednica udruženja Anisa Pračić Šehić. U čast prvog rođendana nastala je i himna za koju je tekst napisao Nermin Hodžić, muziku Nadir Čajić, a izvodi je Anisa Pračić Šehić. Članovi udruženja su i u himni naglasili „Maglaj grade voli te omladinac tvoj!“.












N.Br./maglaj.net