Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Klub ekstremnih sportova ''Jastreb'': Vole adrenalinske sportove i čistu okolinu (FOTO)

img

Iz Kluba ekstremnih sportova „Jastreb“ uputili su poziv svima onima koji vole ekstremne i adrenalinske sportove, dobro druženje, naučiti kako se snalaziti u prirodi a pri tome i dati svoj doprinos u eko akcijama da im se pridruže.

Članovi kluba, njih  30-tak, bave se paintballom, airsoftom, trčanjem, biciklizmom kao i snalaženjem u prirodi, a u Ulišnjaku, nedaleko od Maglaja, imaju na raspolaganju 100.000 metara kvadratnih nesmetanog prostora. „U timu imamo stručne osobe koje rade sa članovima, a realizovali smo i neke akcije na očuvanju prirode, tradicije i patriotizma“, rekao nam je Selver Mahmić, predsjednik Kluba. A da su bili vrijedni vidljivo je na mjesnom mezarju Krčevine iz čije blizine su uklonili divlju deponiju, a očistili su i područje oko spomenika na Naplavku. „U blizini Krčevine je ogromna divlja deponija za koju su krivi nesavjesni građani. Iako smo uklonili veliku količinu otpada, ostalo je još za neku narednu akciju“, ispričao nam je Kenan Hrnjić, član Kluba. Uredili su i prostor oko spomenika na Naplavku, važnoj koti iz godina agresije. „Istina, nije ovdje bilo puno smeća, ali spomenik je ruiniran, oštećena je klupa za odmor, a jarbol na kojem je bila zastava je ukraden. Biće posla i ovdje. Uz akcije mi odradimo i dva treninga, ugodno sa korisnim“, dodao je Edin Hasanić, takođe član Kluba.

Iz ovog kluba su pozvali djecu i mlade koji žele da nauče nešto više o ekstremnim i adrenalinskim sportovima da im se svakako pridruže. „Naši članovi su različtih godina, poručujemo im da pobjegnu od svakodnevnice, da vrijeme provedu u prirodi i što više fizički aktivni“, poručio je Mahmić, a Hasanić je dodao. „Dođite, probajte, pridružite nam se“.












N.Br./maglaj.net