Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj: Postavljanje dijela nove vodovodne mreže

img

Cilj je smanjiti gubitke

U proteklim danim radnici firme „Hajdić“ i Komunalnog javnog društva (KJD) Maglaj radili su na obnovi gradske vodovodne mreže u Zeničkoj i ulici Civilnih žrtava rata. Promijenjeno je oko 700 metara starih i dotrajalih cjevovoda. Ovo će svakako smanjiti gubitke u mreži.

"Rekao bih da je ovo dio velikog projekta obnove i rekonstrukcije svih instalacija vododovodne mreže u Maglaju. To su prepoznale lokalne vlasti i KJD Maglaj. Gubici na starim cjevovodima ne mogu se više sanirati i  potpuna zamjena novim instalacija je trajno rješenje. Ono što slijedi je prikučak stambenih objekata na novi glavni cjevovod, a to će uslijediti nakon što se on ispere i dezinfikuje", ispričao nam je Jasmin Sadiković, tehnički direktor doo „Hajdić“ i dodao će se oštećenja na ulicama nastala prilikom izvođenja radova sanirati čim počne građvenska sezona za asfalterske radove i zamolio građane za strpljenje i razumijvanje.



Tada će se asflatirati i novoizgrađeni parkig prostor u centru grada. Takođe, firma je bila angažovana i na izgradnji vodovoda „Brza voda“ u MZ Jablanica, a uskoro počinju radovi na izgradnji dijela primarne vodovodne mreže u MZ Misurići. „U planu je postavljanje novog, primarnog cjevovoda sa priključcima prema objektima od Društvenog doma do naselja Nalići“, dodao je Sadiković.


N.Br./maglaj.net