Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Postavlja se teren za klizanje u centru Maglaja (FOTO)

img

U Maglaju su počeli radovi na pripremi terena za klizanje čemu se svakako najviše raduju djeca i mladi. Kako smo doznali, radi se o terenu koji je do prije nekoliko dana bio postavljen u Doboju, a kojim upravlja firma „Klizalište Bijeljina“.

Klizalište se postavlja u centru grada, u Aleji ljiljana u pješačkoj zoni. Njegova površina je blizu 400 metara kvadratnih, a lokalne vlasti obezbijedile su teren za postavljanje klizališne podloge, priključke za struju i vodu.



Kako smo saznali od odgovornih osoba iz „Klizališta Bijeljina“ radi se o gumenoj podlozi sa cjevčicama kroz koje rashladna mašina 'tjera' antifriz rashlađen na minus 10 strepeni C. Cijela podloga se prska vodom i stvara se led. Kako se očekuje, za vikend bi klizalište trebalo primiti i prve klizače, mada se organizatori pribojavaju nešto viših temperatura koje su najavljene i koje bi, eventualno, mogle usporiti cijeli proces.

Radno vrijeme klizališta biće od 10 do 22 sata, cijena ulaznice je 3 KM, a iznamljivanje klizaljki je 1 KM za sat vremena, ali kako su nam rekli organizatori vrijeme provedeno na ledu  i ne gleda se  baš puno, jedino ako ponestane klizaljki. Prema najavama, sezona klizanja u Maglaju trajaće do kraja februara.


N.Br./maglaj.net