Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Admir Muratović prikupio sredstva za prvi tretman matičnim ćelijama

img

Hvala veliko svima!

Admir Muratović (34) koji želi život bez invalidskih kolica, sredinom februara odlazi u Beč na prvi tretman matičnim ćelijama. Kakvo ljekari vjeruju, sa tri tretmana u Admirovom slučaju bi se mogli postići odlični rezultati. Zahvaljujući dobrim ljudima iz naše zemlje ali i inostranstva, Admir je uspio osiguratii sredstva od 10.000 eura za prvi kao i polovinu potrebnih sredstava za drugi tretman. Kako izmedju dva tretmana treba da prođe barem tri mjeseca, vjeruje da će uspjeti u svojoj namjeri.

Vrijeme provodi u mini-teretani

Uzbuđen, sretan ali i vrlo optimističan, takav je Admir ovih dana. Sretan je jer mu se zahvaljujući mnogim dobrim ljudima životna želja polako ostvaruje. „Iznenađen sam kako su se sredstva brzo prikupila za prvi tretman. Ako Bog da, 12.februara putujem za Beč a sam tretman je zakazan za dan kasnije. Nadam se da će biti sve kako i očekujem“, priča nam Admir i nastavlja. „Lijepo znati da nisi sam, puno ljudi se odazvalo, uplaćivala su se sredstva, bilo je poziva na humanitarni telefon, mnogi su me posjetili i u mojoj kući. I hvala svima, puno hvala, šta više reći“. Admir ni u Beču neće biti prepušten sam sebi. „Moji BH Fanaticosi, koji su me posjetili, rekli su da mogu računati na njih. Dosta je u Beču našeg naroda, svi su uz mene. Ja jedva čekam da krenem“, rekao nam je na kraju razgovora. Dok čeka vrijeme za polazak u Beč, Admir dane provodi u svojoj mini-teretani i vrijedno vježba. Nakon Beča, planirao je i banjski oporavak u Fojnici. Do tada, vjeruje da će skupiti nedostajuća sredstva za drugi tretman.

Sredstva se i dalje mogu uplaćivati na otvoreni račun

Pozivom na broj 17019 koji je dostupan za sve bh operatere i dalje možete donirati 2 KM za Admirovo liječenje, a sredstva se mogu uplatiti i na račun visočkog Udruženja „Mali ljudi, velikog srca“ broj 1610 0001 1292 0039, sa naznakom za Admira Muratovića.




N.Br./maglaj.net