Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj: Očišćeno blizu 20 kilometara desne i lijeve obale (FOTO)

img

Ove godine je nakon dužeg vremena, Ministarstvo  za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, izdvojilo 500 hiljada KM za projekat čišćenje priobalnog pojasa rijeke Bosne.

Komunalno javno društvo Maglaj (KJD) je za realizaciju projekta na šame području izdvojilo 68.008 KM i projekat se ovih dana, nalon četiri mjeseca realizacije, privodi kraju. Za realizaciju projekta na području općine Maglaj, KJD je osim svojih radnika angažovalo i njih šest sa evidencije nezaposlenih. „Od Ulišnjaka do Poljica gledali smo da očistimo cijelu obalu, a ne samo priobalni pojas. Radi se o blizu 20 kilometara lijeve i desne obale Bosne.  Hvala Ministarstvu za odobrena sredstva a rezultati projekta su u Maglaju itekako vidljivi, a imam informacije da je i na području drugih općina slična situacija“, ispričao nam je Mehmed Bradarić, direktor KJD Maglaj. Posla je ostalo još i to prema Moševcu, Kosovi i Ulišnjaku. Očekuje se da sličan konkurs Ministarstvo raspiše i u 2020.godini.



Lijepo je pogledati kako sada izgleda priobalni pojas, ono ranije je bila naša bruka i sramota. Nailazili smo na riječi hvale, ali bilo je i onih koji su odmah bacali smeće na očišćene površine. Apelujem da to više ne rade, jer nema ni potrebe. KJD Maglaj gotovo sa čitavog područja općine Maglaj vrši organizovan odvoz smeća, trenutno nema ni velikih divljih deponija, a ako se i pijave naši radnici to očiste“, dodao je Bradarić.

 
N.Br./maglaj.net