Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Tešanjska firma ''Inox Ajanović'' poklonila opremu za javnu kuhinju RO ''Merhamet'' Maglaj

img

Međunarodni dan solidarnosti u Maglaju

U posljednje dvije godine u opremanje i osavremenjavanja prostora javne kuhinje Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj uloženo je oko 30.000 KM. U kuhinji se svakodnevno pripremaju obroci za blizu 170 korisnika, a posljednja donacija su profesionalni kuhinjski elementi od rostfraja, donacija tešanjske firme „Inox Ajanović“.

Od 2017.godine do danas u renoviranje prostora i uvođenje centralnog grijanja uloženo je 3.000 KM, nabavku kiper tave, profesionalnog šporeta i nape gotovo 11.000 KM, a novu savremenu hladnjaču 15.150 KM. Sve je nabavljeno zahvaljujući akcijama i donacijama volontera, građana, privrednika, budžetskim sredstvima općine i ZDK te sredstvima Merhameta BiH. „Radosni smo što 2019.godinu, koja je bila vrlo uspješna, ispraćamo vrijednom donacijom za našu javnu kuhinju. Drago nam je što naš rad prepoznaju i privrednici sa drugih općina“, rekla nam je u razgovoru Sanela Omerović, direktorica Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj.

Za postradalo stanovništvo Albanije prikuplejno 2.100 KM

Na nivou „Merhameta“ BiH do 29.februara traje akcija prikupljanja pomoći za postradalo stanovništvo Albanije. Na nivou Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj prikupljeno je 2.100 KM, a delegacija Osnovne škole Maglaj uručila je 1.110 KM koliko su u prikupili učenici ove škole njihovi roditelji kao i uposleni.




N.Br./maglaj.net