Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Kreativne ruke Maglajke Amre Mušinović (FOTO)

img

"Sve je počelo od toga da više nisam znala šta da poklonim svojim prijateljicama lijepo i unikatno za rođendan, pa sam tako uzela stvari u svoje ruke i sama počela praviti razne predmete" - ovako na početku priča o svom hobiju Maglajka Amra Mušinović (22), odnedavno diplomirani inženjer zaštite na radu.

"Obzirom da sam jako kreativna osoba i ne volim da imam puno slobodnog vremena, svaki svoj slobodni trenutak odvojim za neku novu vještinu ilij neki novi inovativni ručni rad" – priča nam Amra.

Amrine kreativne ruke izrađuju unikatne predmete od različitih materijala. Kako kaže, za materijale se teško snalazi u Maglaju, pa ih mora nabavljati u Zenici ili Sarajevu.

"Kako sam izrađivala poklone za prijatelje, tako sam pravila i za sebe. Bila sam pozvana na jednu svadbu, nisam imala adekvatan nakit, pa sam sama sebi uradila naušnice i pojas, jer sam htjela nešto unikatno na sebi. Kao i svaka žena, mnogo volim bižuteriju“ – pojašnjava nam Amra.

Tako je počela praviti i vezice za cuce, torbice, narukvice...Kako nam priča, posebnu zahvalnost duguje svojoj mami i dvjema tetkama, koje su je naučile plesti i heklati.

"Gledala sam kako mama i tetke pletu i heklaju, tako sam i ja naučila i došla na ideju da sama sebi uradim torbu, koja je pokupila mnoge simpatije. Velika mi je želja da na jednom mjestu izložim sve svoje radove, a ko zna, možda sve ovo u budućnosti preraste i u ozbljan posao“ – rekla nam je Amra za kraj našeg razgovora.













maglaj.net