Utorak , 19. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Amer i Emma iz Maglaja poklonili svoju kosu za oboljelu djecu (FOTO)

img

"Znamo da će nekoga usrećiti naša kosa“

U projektu „Moja kosa, tvoja kosa“, odnosno posljednjoj kampanji darivanja kose djeci koja su svoju izgubila u procesu liječenja teških oboljenja, učestvovalo je blizu 500 djevojčica, djevojaka i žena iz cijele zemlje. Među njima, našao se i jedan, jedini dječak, Amer Smajić (10) iz Maglaja.

Amer je odličan učenik „Prve osnovne škole Maglaj“, sportista i svira gitaru. Prije tri godine počeo je da pušta kosu, a nedavno se rodila ideja da već poodraslu kosu donira. Članovi porodice bili su mu najveća podrška, nije imao ni probelma sa nastavnicima jer je kosu u školi obično vezao u rep. Ali, neki njegovi vršnjaci nisu ga shvatali. „Neki su me zezali da izgledam kao djevojčica, ali nisam se puno obazirao. Znao sam da ću kosu donirati za teško bolesnu djecu“, ispričao nam je Amer. Cijelim iskustvom bio je izuzetno zadovoljan, iako je bio jako uzbuđen.


Amer prije šišanja

Sve je proteklo odlično. Čudan je osjećaj imati kratku kosu nakon duge, ali osjećam se predivno jer znam da će moja kosa usrećiti neko dijete“, dodao je u razgovoru. U kampanji „Moja kosa, tvoja kosa“, učestvovala je i Emma Halilović (10), takođe učenica „Prve osnovne škole Maglaj“ i poklonila svoju prelijepu, dugu i meku kosu, koju je njegovala više od tri godine. Kada je prvi put saznala za kampanju, donijela je odluku da će i ona biti među onima koji će pomoći oboljeloj djeci. Odluku je rekla i roditeljima. „Bilo je i suza“, iskreno nam je otkrila Emma.


Emma prije šišanja

Nije samo doniranje kose način kako možemo pomoći oboljeloj djeci“, naglasila je Emma i svima uputila poruku. „Uradite nešto lijepo za bolesnu djecu, pa će te se osjećati dobro kao i ja kada sam darovala kosu“. I Amer i Emma posebno su naglasili da su bili sretni što je u akciju učestvovalo mnogo djece.


N.Br./maglaj.net