Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Mikić: Najteže gostovanje, ali idemo u Maglaj po pobjedu

img

Derbi 7. Kola rukometne Premijer lige Bih odigraće Gračanica i Bosna iz Visokog, ali ništa manje zanimljiv neće biti ni duel Maglaja i Borca.

Banjalučani će pokušati da nastave seriju pobjeda, ali su svjesni da to neće biti nimalo lako.

"Tradicionalno, to je jedno od najtežih i nejneugodnijih gostovanja kada je u pitanju Liga BIH. Tamo je krcata dvorana 15 minuta prije zagrijavanja i ljudi jedva čekaju utakmicu. Publika fanatično nosi svoje igrače i to je uz timsku igru najjače oružje Maglaja godinama“, rekao je trener Borca Mirko Mikić, ali i dodao da su ambicije njegove ekipe jasne.

"Naša očekivanja se nikada ne mijenjaju, tamo idemo da pokušamo da pobijedimo. Ukoliko budemo igrali kako treba možemo da pobijedimo. Činjenica je da će biti jako teško, mislim da smo tek prošle godine prvi put pobijedili  tamo. Većinu bodova skupljaju kod kuće, rijetko koji prospu, tako da je težak zadatak pred nama, ali ne i nemoguć“.

On je podsjetio na poraz od Konjuha u Živinicama ističući da Borac na ovom gostovanju mora da odigra mnogo bolje.

"Mislim da imamo kvalitetniji sastav, ali to neće ništa značiti ako ne napravimo pomak u odnosu na igru u Živinicama i ukoliko ne odigramo kao protiv Vogošće. Slogu Doboj smo pobijedili, ali bilo je tu propusta koji se nisu smjeli dešavati“, rekao je Mikić.

Rukometaš Borca Vladan Đurđević nada se trijumfu u Maglaju.

"Teško gostovanje je pred nama, možda i najteže u ovoj polusezoni. Slično je kao u Živinicama, gdje smo doživjeli jedini poraz. Moramo da popravljamo greške iz Živinica i da ponovimo dobre stvari. Nadam se da ćemo donijeti bodove kao prošle godine i možda se odvojiti na prvoj poziciji. Skautirali smo protivnika, trener je pripremio utakmicu, najopasniji je Čičkušić, ali ni ostali nisu bezopasni. Nećemo samo njega zatvoriti a dopustiti ostalima da igraju. Moramo se spremiti za čitavu ekipu, a ne za pojedinca“, rekao je Đurđević.


(mondo.ba)