Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Jasminko Kapić novi predsjednik maglajskog SDP-a

img

U kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" u Maglaju održana je Izvještajno-izborna Konferencija Općinske organizacije SDP BiH Maglaj na kojoj je izabrano novo rukovodstvo za mandatni period 2019.-2023. godina. Novi predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Maglaj je Jasminko Kapić, koji je osvojio svih 95 glasova prisutnih delegata.

 
Izabran je i novi Općinski i Nadzorni odbor OO SDP BiH Maglaj. Tokom Konferencije dodijeljene su zahvalnice zaslužnim članovima OO SDP BiH Maglaj za nesebičan rad i doprinos u jačanju socijaldemokratije na području općine Maglaj u proteklim decenijama.

"Kao novi Predsjednik OO SDP BiH Maglaj, želim se zahvaliti svim delegatima koji su prisustvovali današnjoj Izborno-izvještajnoj konferenciji naše općinske organizacije i koji su mi ukazali veliko povjerenje da u naredne četiri godine vodim jednu od najuspješnijih općinskih organizacija SDP-a u BiH, a zašto je zaslužno i prethodno rukovodstvo na čelu sa gospodinom Mirsadom Mahmutagićem. Važno je istaći da je cjelokupan proces protekao u fer i demokratskom duhu, te da ćemo zajedničkim snagama nastaviti razvijati i širiti ideju socijaldemokratije." - izjavio je Kapić.

Nakon Izvještajno-izborne Konferencije, u Općinskoj organizaciji izborni proces se nastavlja izborom novih rukovodstava u osnovnim i interesnim organizacijama koje djeluju unutar OO SDP BiH Maglaj.


maglaj.net