Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Damir Kadrić: ''Pozivam naše navijače da napunimo dvoranu i na kraju zajedno slavimo''

img

Utakmice trećeg kola rukometne Premijer lige BiH igraju se ovog vikenda, a naši rukometaši dočekat će ekipu MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje. Naši romantičari imaju učinak jedne pobjede i jednog poraza.

Razlog više da svi budemo u dvorani u subotu i podržimo naš RK Maglaj je i taj što se očekuje dolazak i gostujućih navijača te je to i svojevrsna najava za pravu rukometnu poslasticu u našem gradu. Ekipa zajedno sa trenerom Zdravkom Stevanovićem svakoj utakmici se posvećuju posebno, pa su svjesni i da će ova biti pravi derbi, što nam je potvrdio i Damir Kadrić, koji je prošle sedmice bio i na okupljanju juniorske reprezentacije BiH:

Sigurno da mi je i okupljanje reprezentacije godilo, radimo na pripremi za ovu utakmicu u subotu i svjesni smo da će gosti pružiti otpor i pokušat će doći do bodova. Volimo igrati s njima, bude to prava rukometna predstava, uvijek uzbudljiva i ono što je sigurno je da ćemo mi dati sve od sebe. Igramo na našem terenu, a to nijednom gostu nije svejedno, posebno zbog publike kakvu imamo mi i koja nam je dodatni vjetar u leđa. Našim sportskim prijateljima kao i njihovim navijačima želim dobrodošlicu u naš grad, našu dvoranu, ali isto tako neću kriti svoje i želje tima da bodovi ostaju kod nas. Ovim putem svakako pozivam naše navijače da dođu, da napunimo dvoranu i na kraju da zajedno slavimo.“

Utakmica se igra u subotu, 05. oktobra od 19:00 u Sportskoj dvorani u Maglaja.


maglaj.net