Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U streljaštvu se takmičili osnovci i srednjoškolci: Gimnazijalac Emir Mečević imao najbolji rezultat

img

U okviru projekta „Maglajski duh antifašizma – jučer, danas, sutra“ koji realizuje Udruženje antifašista i boraca NOR-a Maglaj, organizovano je takmičenje u streljaštvu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Takmičenje je okupilo 20 učenika iz dvije osnovne i dvije srednje škole, a organizaciju su pomogli članovi Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Maglaj. Kod srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je ekipa Mješovite srednje škole sa 454 kruga, a činili su je Imad Hrnjičić, Haris Bočić i Elmedin Hajdić, dok je drugo mjesto sa svega dva kruga manje osvojila ekipa Gimnazije „Edhem Mulabdić“ u sastavu Emir Mečević, Mahir Rešidović i Harun Brka. Ekipa Osnovne škole „Maglaj“ Faris Salihović, Ajna Pašić i Safija Hadžić osvojila je prvo mjesto sa 377 kruga, a druga je bila ekipa „Prve osnovne škole“ sa 173 krugova u sastavu Jasmina Ćatić i Asija Ćatić.

Emir Mečević sa 171 krugom imao je najbolji rezultat takmičenja među srednjoškolcima, drugi je bio Mahir Rešidović sa 166, a treći Imad Hrnjičić 162 kruga. Među osnovcima najbolji rezultat imali su  Faris Salihović sa 160 i Jasmina Ćatić sa 165 krugova. Pobjednicima su dodjeljene medalje, diplome i pehari. „Maglajski duh antifašizma - jučer, danas, sutra“, dio je Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira ga EU a implementira UNDP.


N.Br./maglaj.net