Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nakon sedam godina službovanja vlč. Josip Jelić odlazi u novu župu (FOTO)

img

“S radošću ću se vraćati u Maglaj!“

Ovdje su me svi prihvatili otvorenog srca i sa ovim mislima ja odlazim iz Maglaj“. Kazao je ovo vlč. Josip Jelić koji nakon sedam godina službovanja u župi Maglaj odlazi na novu dužnost. U proteklim godinama on je bio i čuvar-upravitelj Svetišta Leopolda Bogdana Mandića. „Sa radošću sam došao u ovaj grad“, rekao nam je vlč. Jelić na početku razgovora i nastavio. „Sreo sam ovdje susretljive i tople ljude, drage osobe spremne na saradnju i uvijek sam se ugodno osjećao u Maglaju“.

U katastrofalnim poplavama stradalo i samo Svetište

Njegovo službovanje obilježio je i težak period i sanacija poslije katastrofalne poplave u maju 2014.godine. I samo Svetište teško je oštećeno, a on sam u posljednjim trenucima spasio je relikviju Sv. Leopolda Mandića. „Trebalo je puno snage i volje da se se sve obnovi. Zahvaljujući župljanim i humanitarnim oranizacijama obnovili smo Svetište, župnu kuću, pastoralni centar i ostale objekte. Hvala svima koji su učinili dobro za ovu župu“, dodao je. Privremeno će, priča, službovati u župi sv. Ane u Par Selu, kod Tuzle, a nakon toga će u inostranstvu nastaviti svoj pastoralni put. „Ovo nije rastanak. I dalje ću rado dolaziti u Maglaju“, tvrdi Jelić i dodaje. „Mi svećenici uvijek moramo biti spremni na premještaj jer smo na svećeničkom ređenju obećali poslušnost svome biskupu. Ovaj dan morao je jednom doći. I ovoj nije rastanak, uvijek ću rado dolaziti Maglaj i nositi u srcu sve drage ljude koje sam upoznao. Moliću za sve njih dobroga Boga da žive u miru, ljubavi, slozi, prijateljstvu, da Maglaj stalno napreduje. Hvala svim župljanima, građanima i vlastima što nikada nisam imao nikakvih problema i što sam uvijek bio prihvaćen otvorenog srca“.

Novi župnik vlč. Franjo Tomić

Naslijediće ga vlč. Franjo Tomić koji je do sada službovao u Zenici, Zavidovićima, Bosnaskom Brodu, Skopaljskoj Gračanici te u biskupiji u Sarajevu. „Radosno, ponosno i sa zahvalnošću sam primio vijest da ću službovati u Maglaju. Bogu sam zahvalan za ovu providnost. Teško je naslijediti dobrog župnika, potrudiću se da nastavi ono što je činio vlč Jelić i da odgovorim pozivu vremena i ljudi“, izjavio je vlč. Franjo Tomić.






N.Br./maglaj.net